Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het onderkomen van de nieuwe kringloopwinkel van Woord en Daad in Alblasserdam.
• Het onderkomen van de nieuwe kringloopwinkel van Woord en Daad in Alblasserdam. (Foto: Aangeleverd)

Woord en Daad opent kringloopwinkel in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Door de tomeloze inzet van vrijwilligers hoopt Woord en Daad op woensdag 28 april ook in Alblasserdam een kringloopwinkel te openen. Een voormalig kantoorpand aan de Edisonweg is omgebouwd tot een fraaie winkel. Burgemeester Jaap Paans zal het officieel in gebruik nemen.


Woord en Daad is een christelijke organisatie, die met opbrengsten uit onder andere kringloopwinkels projecten ondersteunt in ontwikkelingslanden. Alblasserdam gaat de partnerorganisatie Conviventa van Woord en Daad in het Zuid-Amerikaanse Colombia ondersteunen bij het investeren in veiligheid, gezondheidszorg en voorlichting.

Ook op onderwijsgebied is geld nodig, omdat vanwege het gebrek aan goed geschoolde leerkrachten de kwaliteit van het onderwijs niet goed is. Om dit te verbeteren werkt de partnerorganisatie Conviventa veel samen met de overheid van Colombia om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Op lokaal niveau ontvangen leerkrachten onder meer trainingen.

Met ruim 700 vierkante meter biedt de winkel volop gelegenheid voor de verkoop van tweedehandsspullen, zoals curiosa, kleding, verlichting, boeken en spellen. De winkel heeft geen winstoogmerk en zal door vrijwilligers gerund worden. Hoewel er al een aantal zijn die dit vrijwilligerswerk doen, is het Alblasserdamse bestuur toch nog op zoek naar meer ondersteuning voor dit werk. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden via wendkringloopalblasserdam@gmail.com..

Verder kan er dinsdag 20 april en woensdag 21 april van 09.30-12.30 uur en 13.30-16.30 uur nog tweedehandsgoederen ingeleverd worden.

Het pand werd als kantoor gebruikt door GMS Digitalisering en daar dit bedrijf naar Sliedrecht verhuisde, kreeg Woord en Daad de mogelijkheid om dit te huren voor de vestiging van een kringloopwinkel. Een flinke opknapbeurt was nodig om de winkel geschikt te maken. Al vanaf januari hebben deskundige vrijwilligers een volledige renovatie uitgevoerd, zoals vloeren gelegd, wanden gesaust en plafonds strak gemaakt. Maar ook schoongemaakt, wanden gedecoreerd en met stellingen ingericht.

Veel sponsoren hebben dit mede mogelijk gemaakt door spullen te schenken, tegen kostprijs te werken of door donaties te doen. Vanaf 29 april kan er op afspraak gewinkeld worden. Aanmelden kan via www.woordendaadwinkels.nl/winkels/wd-winkel-alblasserdam. Dit blijft van kracht zolang de overheid de openstelling van winkels beperkt.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier