Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• De wethouders Verver (links) en De Ruijter tijdens de presentatie van de actie, enkele weken geleden.</p>

• De wethouders Verver (links) en De Ruijter tijdens de presentatie van de actie, enkele weken geleden.

(Foto: Richard van Hoek)

VVD Papendrecht begrijpt niets van actie ‘Praten met platen’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van de VVD in Papendrecht is niet te spreken over de communicatie campagne ‘Praten met platen’.


De actie is veel te duur, werkt niet en het draagt niet bij aan de verkeersveiligheid. Dat laatste heeft volgens de VVD te maken met het feit dat de actie aangekondigd wordt op grote aanplakborden in de gemeente. De platen die daarop staan, zijn nauwelijks leesbaar en dat zorgt voor onveiligheid wanneer weggebruikers het tijdens het voorbijgaan willen zien.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 15 april bevroeg de VVD fractie het college over de uitgaven die gemoeid zijn met deze nieuwe vorm van communicatie. De kosten van de actie bedragen tot nu toe toe ruim 19.000 euro. Dit bedrag staat ongeveer gelijk aan het open houden van de bibliotheek voor een half jaar, had de VVD berekend.

“We zijn deze actie begonnen om mensen met een taalachterstand te informeren over gemeentelijke diensten”, legde wethouder Verver uit tijdens de vergadering. “Het is onze wens dat alle inwoners toegang hebben tot producten en diensten van de gemeente.”

De VVD in Papendrecht had het geld liever op een andere manier besteed, bijvoorbeeld aan het behoud van de bibliotheek. De VVD wees de wethouder erop dat juist daar hard gewerkt wordt aan het bestrijden van taalachterstanden.

Fractievoorzitter Sophia de Keizer van VVD Papendrecht: “Het is voor ons onbegrijpelijk dat er zoveel geld aan ‘Praten met platen’ uitgegeven wordt. Gaat u het zelf maar uitleggen, ik snap het niet.”

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier