• De vierjarige Finn uit Papendrecht.
• De vierjarige Finn uit Papendrecht. Foto: Aangeleverd

Actie voor rolstoelbus voor Finn (4) uit Papendrecht

Algemeen 1.237 keer gelezen

PAPENDRECHT • De ouders van de vierjarige Finn Meurs uit Papendrecht zijn een doneeractie begonnen voor de aanschaf van een rolstoelbus of een rolstoelauto.

Finn heeft een beperking die de afkorting GMFCS4 heeft meegekregen. Het houdt in dat hij met name op motorisch vlak niet goed kan functioneren en hulpmiddelen nodig heeft.

Steeds zwaarder
“Wij merken dat door zijn ontwikkeling, de toename in zijn lichamelijke beperking en ook dus aanpassingen aan zijn hulpmiddelen, de zorgvraag toeneemt”, laten zijn ouders weten. “De bijbehorende hulpmiddelen worden steeds zwaarder. Zo tillen wij zijn hulpmiddelen nog en proberen, binnen onze mogelijkheden, Finn toch bij alles te betrekken om zo min mogelijk hinder te ondervinden van de lichamelijke beperking.”

Ze vervolgen: “Met name het tillen van zijn rolstoel in en uit onze Ford Focus en Finn plaats laten nemen in de slecht ondersteunende autostoel is zwaar en soms goed beschouwd gevaarlijk. Dat hij met goede ondersteuning van zijn rolstoel toch plaats kan nemen in de auto zou voor zowel hem als ons heel veel zorgen schelen.”

“Gelukkig is hij gezond en groeit hij flink, maar we moeten daardoor op korte termijn op zoek naar een rolstoelauto of een rolstoelbus.”

Potje leeg
Omdat ze al verschillende aanpassingen in huis hebben moeten doen, is het potje leeg voor een rolstoelbus. Nieuw kost een rolstoelbus tussen de 20.000 en 40.000 euro en tweedehands is een goede verkrijgbaar voor 15.000 euro.

De ouders van Finn zijn een online doneeractie begonnen. De teller staat na enkele dagen al op ruim 1200 euro. Dat is bijna 10 procent van de benodigde 15.000 euro. Zowel particulieren als bedrijven kunnen meedoen. Mochten bedrijven interesse hebben, dan wil de familie door middel van reclame-rijden een wederdienst bewijzen.

De doneeractie is hier online te zien.

Voor meer informatie: emeurs86@live.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden