• Richard Kunst tijdens een eerder duel.

PKC vernedert TOP en bereikt de zaalkorfbalfinale

Sport 256 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft dinsdagavond 13 april de zaalkorfbalfinale bereikt door in de derde Play Off-wedstrijd ruim te winnen van TOP. Het werd in de eigen sporthal 29-19 voor de Papendrechtse formatie.

De zege was meer dan verdiend en kwam vanaf het begin van de eerste helft eigenlijk geen moment in gevaar. Na de 0-1 door een afstandsschot van Celeste Split nam PKC het heft in handen. Laurens Leeuwenhoek, Richard Kunst, Julie Caluwe, weer Laurens Leeuwenhoek, Zita Schroder en Jelmer Jonker zorgden na 8 minuten spelen voor een comfortabele 6-1 voorsprong.

TOP deed af en toe wat terug, maar kwam er niet aan te pas. De voorsprong liep via 10-4 en 12-5 uit naar 16-6 na 20 minuten spelen. Ruststand was 17-9 in Papendrechts voordeel.

In de tweede helft gingen de scores even om en om, maar toen PKC even aanzette, werd het vrij eenvoudig 25-12 in Papendrechts voordeel en kon PKC zich gaan opmaken voor de de zaalkorfbalfinale, die komende zaterdag 17 april gespeeld zal worden.

Tegenstander komende zaterdag om 16.00 uur in Ahoy is Fortuna, dat in drie duels afrekende met Koog Zaandijk.