Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Shutterstock

‘Can U Beat Bach?’ in de Drechtsteden

  •   keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Op zaterdag 15 mei organiseren verschillende Dordtse partners in de Popcentrale de DJ-producer-battle ‘Can u Beat Bach?’.


De internationaal bekende trance DJ & Producer Solarstone, zal speciaal voor ‘Can U Beat Bach’ een nieuwe, elektronische versie maken uit het Bach repertoire. Deelnemers zullen samples uit deze versie en het originele Bach werk aangereikt krijgen om zo de kans te krijgen met hun eigen versie de jury te imponeren.

Inschrijvingen zijn geopend. De winnaar van de battle speelt een liveset op het Bachfestival op het buitenpodium op het Energieplein, samen met DJ-Solarstone en - indien de COVID-19 situatie dit toestaat en dit ook reis-technisch haalbaar is - eveneens een live-set op het Varna Summer Festival in Dordrecht’s zusterstad Varna in Bulgarije. Meer informatie op www.popcentrale.nl/the-voyager.

Vijf partners uit Dordrecht trekken de stoute schoenen aan en combineren in een ware DJ-producer battle Bach met keiharde elektronische beats. ‘Can u Beat Bach?’ is een samenwerking tussen de Popcentrale, Ubeat Academy, Stichting Stedenband Dordrecht-Varna, Silver Lining Agency en het Bachfestival Dordrecht. De deelnemers verbinden muzieksoorten, publiek en zustersteden Dordrecht en Varna (Bulgarije).

Internationale competitie
‘Can u Beat Bach?’ is alleen geopend voor DJ’s en producers uit omgeving Drechtsteden. Tegelijkertijd is er voor DJ’s uit Varna, Bulgarije, een vergelijkbare battle. Deelnemende Bulgaarse DJ’s combineren Bulgaarse traditionele volksmuziek met elektronische beats en zenden hun mix-tapes naar de jury in Dordrecht. De winnaar van deze Battle treedt op met DJ Robert Nickson tijdens het Varna Summer Festival en, indien de COVID-19 situatie dit te zijner tijd toestaat en dit ook reis-technisch haalbaar is, ook tijdens het Bachfestival.

Verbindende factor tussen de twee battles is dat zowel de traditionele Bulgaarse volksmuziek als de muziek van Bach te vinden zijn op de Golden Record die aan boord van ruimtesonde Voyager rondzweeft in de ruimte. Het overkoepelende project waar beide battles onderdeel van zijn, en dat met steun van de Gemeente Dordrecht en het Fonds Cultuurparticipatie tot stand is gekomen, heet dan ook Voyager.

Inschrijfcriteria voor deelnemers ‘Can U Beat Bach’ Battle zijn als volgt:
• De artiest woont binnen een straal van 30 kilometer van het Energiehuis in Dordrecht.
• De artiest produceert eigen tracks.
• Kan een live-set van 20 minuten draaien of spelen.
• Er wordt op het podium live gemixt of gespeeld.

Inschrijving
Ambitieuze muzikanten kunnen zich tot 29 april 23:59 uur inschrijven via www.popcentrale.nl/the-voyager. Deadline voor het insturen van tracks is 15 mei, 14.00 uur.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier