Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Rianne Spoor bezig aan haar marathon.</p>

• Rianne Spoor bezig aan haar marathon.

(Foto: Rick den Besten)
met korte video

Rianne loopt marathon in haar uppie, voor Kenia

  •   keer gelezen

REGIO • De Dordtse Rianne Spoor-Zwartbol (geboren Lekkerlandse) heeft zaterdag 10 april in haar eentje een marathon gelopen, van Dordrecht naar Brandwijk. Ze deed dat voor een goed doel in Kenia.


Rianne heeft haar solo-marathon voltooid, vanuit Dordt via Brandwijk. Mooie prestatie , voor kinderen in sloppenwijk Kenia. #hetkontakt pic.twitter.com/M7C9saMFnG

— Anne Marie Hoekstra (@AnneMHoekstra) April 10, 2021

Via de Vuilendam en Bleskensgraaf liep ze weer terug, om tijdens de laatste kilometers gezelschap te krijgen van enkele meelopers. Ze trotseerde regen en een koude wind.

Sloppenwijk
Rianne liep de 42,2 kilometer om geld bijeen te brengen voor een echtpaar dat zich inzet voor kinderen in een Keniaanse sloppenwijk. Ze vertelt: “Lizz werkt in Korogocho, een sloppenwijk van 1,5 vierkante kilometer met ruim 150.000 inwoners, gebouwd rond een afvalberg. Gangsters beheersen daar het leven van de mensen.”

Dagopvang starten
“Lizz en haar man Remco willen een dagopvang starten, net buiten de sloppenwijk”, vervolgt Rianne. “Daar willen ze Bijbels onderwijs gaan geven en kinderen praktische vaardigheden leren.” Enthousiast: “Ik heb al meer geld opgehaald dan waar ik op had gerekend. Ik zit al op de duizend euro. Mensen die ook nog een donatie willen geven, kunnen me een berichtje sturen.”

Grenzen verleggen
Aanvankelijk liep Rianne altijd korte afstanden, maar een jaar geleden besloot ze haar grenzen te verleggen. “Op een gegeven moment liep ik 23 kilometer en dacht ik: ik ga richting de marathon. Zonder doel ben ik verder gaan trainen, totdat ik de 30 kilometer liep.”

Verbaasd
Toen Rianne hoorde van de armoede in Kenia en Lizz hoorde vertellen over de hulp die ze wil bieden, wist Rianne: voor dat doel ga ik hardlopen. “Mensen zijn vaak verbaasd dat ik het alleen ga doen, maar ik ben gewend om in mijn eentje te lopen.”

Hoofd leegmaken
Trainen doet Rianne altijd in de polder. “Daar kan ik van de omgeving genieten. Ik heb een gezin met drie kinderen en ben gastouder. Daardoor ben ik altijd met mensen samen. Als ik de deur uitga om te rennen, ben ik heerlijk even alleen. Hardlopen is mijn hobby, ik kan al lopend mijn hoofd leegmaken.”

Support
Omdat ze tegen de laatste kilometers toch wel opzag, kreeg ze support van een klein groepje meelopers.

Langs zus
Ze koos haar route via Brandwijk omdat haar zus Coriene Verhoef daar woont. “Ik dacht: het is handig om langs haar boerderij te gaan, dan kan ze me drinken geven voor de tweede helft. Uiteindelijk was dat niet meer nodig, want ik had alles bij me.” Ook zus Coriene vergezelde Rianne een stukje, met haar kinderen in de bakfiets.

Wie Rianne’s doel wil steunen, kan haar een bericht sturen via: https://www.facebook.com/rianne.spoor of riannez@hotmail.com.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier