Peter-Jan van Steenbergen
Peter-Jan van Steenbergen Foto: Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

Peter-Jan van Steenbergen nieuwe directeur-bestuur Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

Algemeen 286 keer gelezen

KINDERDIJK • De Raad van Toezicht van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft Peter-Jan van Steenbergen benoemd als directeur-bestuurder. Hij volgt per 1 juni Cees van der Vlist op, die met pensioen gaat. 

Peter-Jan van Steenbergen (1977) bekleedde hiervoor diverse functies op de Zaanse Schans, hij was onder meer zeven jaar directeur van Stichting de Zaanse Schans. Daarnaast was hij zelfstandig adviseur op het gebied van toerisme, citymarketing en regionale ontwikkeling. 

Voorzitter van de Raad van Toezicht André Borgdorff: “Peter-Jan brengt veel kennis en ervaring mee op het gebied van zowel erfgoed als toerisme. Wij zien in hem een goede bestuurder voor de nieuwe fase die de SWEK ingaat.” 

Leefbaarheid
Van Steenbergen kijkt ernaar uit om samen met de belanghebbenden, de medewerkers en de vele vrijwilligers richting te geven aan de toekomst van Kinderdijk. “De ambitie om met elkaar van Kinderdijk de eerste icoon ter wereld te maken waar toerisme samengaat met verbeteren van de leefbaarheid en het behouden van authenticiteit, rust en natuur, is een grote en uitdagende opgave waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. En voor de korte termijn zullen we de gevolgen van de coronacrisis te lijf moeten. Ik heb daar overigens alle vertrouwen in.”

Selectie
Bij de selectie van de directeur-bestuurder heeft de Raad van Toezicht het managementteam, de ondernemingsraad, de vrijwilligersraad en de bewonerscommissie van de molens Kinderdijk betrokken.

Voorafgaand aan de benoeming heeft een kennismakingsgesprek plaatsgevonden met Theo Segers, burgemeester van Molenlanden en voorzitter van het Bestuurlijk Platform Kinderdijk. De sollicitatieprocedure is begeleid door Jetske Goudsmit van Public Spirit.


Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden