• Het kaartspel Hot Potato.
• Het kaartspel Hot Potato. Foto: Nanda van Heteren

Kaartspel Hot Potato van Jolly Dutch uit Alblasserdam online verkrijgbaar

Algemeen 191 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het Albasserdamse bedrijf Jolly Dutch heeft sinds afgelopen week een nieuw spel in hun assortiment. Na ‘Chartered: The Golden Age’, ‘Boogie Beasts’ en ‘Herrlof’ kunnen spelliefhebbers nu ook genieten van ‘Hot Potato’. Via de Amerikaanse crowdfundingswebsite Kickstarter hebben genoeg mensen zich opgegeven om het kaartspel te willen kopen, waardoor dit gefinancierd werd.

Twee tot vier spelers hebben een kwartier de tijd om tien punten te halen in het kaartspel. Kort door de bocht krijg je kaarten met een bepaalde aardappel erop en je hebt te maken met aardappelvreters. Deze kan je met de juiste kaarten verslaan, maar je kan met deze kaarten ook anderen pesten.

Henk-Jan Hoogendoorn, Alexander Kneepkens en Arnold van Binsbergen van Jolly Dutch hebben onder meer de vormgeving van Hot Potato gemaakt. Het idee kwam van spelauteurs Adrie Drent en Thijs Roem die dit wilden pitchen bij het bedrijf. Van Binsbergen zei eerder: “Wij zagen het spel helemaal voor ons en zijn met hen het idee verder gaan ontwikkelen.” Ook vertelde hij: “Van onze testgroep kregen we de feedback dat de lol van het spel blijft, ongeacht hoe vaak je het (achter elkaar) speelt. Je kan namelijk nooit voorspellen hoe de volgende ronde exact verloopt.”

Het doel van Jolly Dutch is om elk jaar twee spellen uit te brengen. Momenteel is men achter de schermen bezig met een nieuw spel dat over de drooglegging van de Beemsterpolder gaat.

Hot Potato is via www.jollydutch.com/nl/shop verkrijgbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden