Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een deel van de opgeknapte Industrieweg in Papendrecht.
• Een deel van de opgeknapte Industrieweg in Papendrecht. (Foto: Chantal Richter)

Werkzaamheden Industrieweg in Papendrecht afgerond

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Nadat eerder al het park rondom het nieuwe hoofdkantoor van Fokker was aangelegd en de rijbaan was verlegd, is nu ook het laatste stuk van de weg tot aan het kruispunt met het Westeind opgeknapt.


“In de bocht langs het water is letterlijk meer ruimte gekomen om te genieten van het mooie uitzicht over de Merwede”, vertelt wethouder verkeer Kees de Ruijter, die zelf graag wandelingen door Papendrecht maakt.

Deze week zijn de werkzaamheden aan de Industrieweg officieel afgerond. De rijbaan is een stukje opgeschoven, zodat fietsers en voetgangers niet langer vanuit het park de weg op worden geleid. Hierdoor ontstaat een veel prettiger en veiliger route voor al het langzame verkeer. De bocht is iets naar binnen gehaald, zodat er aan de rivierzijde van de weg meer ruimte is gekomen.

“Een wandeling door het Slobbengorspark brengt je op een bijzonder uitkijkpunt over de drukbevaren rivier, waar verderop het natuureiland Sophiapolder goed te zien is”, licht Kees de Ruijter toe over het opgeknapte stukje Papendrecht.

Het totale project is tot stand gekomen in cofinanciering met de provincie Zuid-Holland.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier