Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; De entree van de voormalige bibliotheek aan de Markt.</p>

• De entree van de voormalige bibliotheek aan de Markt.

(Foto: Bert Bons)

D66 en OP: ‘Waarom wordt oude bibliotheek Papendrecht voor schijntje verkocht?’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De fracties van D66 en Onafhankelijk Papendrecht (OP) zijn verbaasd waarom de gemeente Papendrecht de oude bibliotheek aan de Markt 2 in Papendrecht voor veel te weinig geld verkocht gaat worden aan Woonkracht 10.


Volgens een mededeling van het gemeentebestuur aan de gemeenteraad zou de onderste verdieping van het pand voor 100.000 euro overgedragen worden aan Woonkracht 10. Die gaat er samen met Philadelphia Zorg woonzorgappartementen realiseren.

Volgens de fracties van OP en D66 is de boekwaarde van de voormalige bibliotheek veel hoger. Het onderkomen zou 600.000 euro waard zijn. Omdat de marktwaarde wellicht nog weer hoger is, lijkt het er volgens OP en D66 op dat de gemeente een schenking doet van meer dan 600.000 euro.

Vragen
Dit roept, zeker in de huidige tijd van begrotingstekorten en bezuinigingen, de nodige vragen op bij beide partijen. Ze willen een recent taxatierapport ontvangen van het gebouw en willen weten of de transactie van slechts 100.000 euro voldoet aan Europese regels voor het vrije verkeer. Ook willen de partij weten of de koopovereenkomst voldoet aan de regels voor staatssteun, aangezien Woonkracht 10 een korting krijgt van meer dan 600.000 euro.

Ook willen de beide partijen weten wat destijds de vraagprijs was aan supermarkt Aldi en welk bedrag gevraagd is aan Ruud Korteland van de gelijknamige rijwielhandel. Zowel Aldi als Korteland hebben in de afgelopen jaren onderhandeld over aankoop van het pand.

Koopovereenkomst
OP en D66 willen verder weten wanneer de koopovereenkomst precies wordt ondertekend en hoe de bedragen ingeboekt worden in de gemeentelijke begroting.

In de commissie Ruimte van woensdag 31 maart heeft wethouder Arno Jansen aangegeven dat de koopovereenkomst binnen twee weken wordt ondertekend. De fracties van D66 en Onafhankelijk Papendrecht gaan er vanuit dat ruim voor de ondertekening van de koopovereenkomst bovenstaande vragen worden beantwoord, zodat de raad zich een oordeel kan vormen voordat er onomkeerbare handelingen zijn verricht.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier