• De entree van de voormalige bibliotheek aan de Markt.
• De entree van de voormalige bibliotheek aan de Markt. Foto: Bert Bons

D66 en OP: ‘Waarom wordt oude bibliotheek Papendrecht voor schijntje verkocht?’

Algemeen 946 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fracties van D66 en Onafhankelijk Papendrecht (OP) zijn verbaasd waarom de gemeente Papendrecht de oude bibliotheek aan de Markt 2 in Papendrecht voor veel te weinig geld verkocht gaat worden aan Woonkracht 10.

Volgens een mededeling van het gemeentebestuur aan de gemeenteraad zou de onderste verdieping van het pand voor 100.000 euro overgedragen worden aan Woonkracht 10. Die gaat er samen met Philadelphia Zorg woonzorgappartementen realiseren.

Volgens de fracties van OP en D66 is de boekwaarde van de voormalige bibliotheek veel hoger. Het onderkomen zou 600.000 euro waard zijn. Omdat de marktwaarde wellicht nog weer hoger is, lijkt het er volgens OP en D66 op dat de gemeente een schenking doet van meer dan 600.000 euro.

Vragen
Dit roept, zeker in de huidige tijd van begrotingstekorten en bezuinigingen, de nodige vragen op bij beide partijen. Ze willen een recent taxatierapport ontvangen van het gebouw en willen weten of de transactie van slechts 100.000 euro voldoet aan Europese regels voor het vrije verkeer. Ook willen de partij weten of de koopovereenkomst voldoet aan de regels voor staatssteun, aangezien Woonkracht 10 een korting krijgt van meer dan 600.000 euro.

Ook willen de beide partijen weten wat destijds de vraagprijs was aan supermarkt Aldi en welk bedrag gevraagd is aan Ruud Korteland van de gelijknamige rijwielhandel. Zowel Aldi als Korteland hebben in de afgelopen jaren onderhandeld over aankoop van het pand.

Koopovereenkomst
OP en D66 willen verder weten wanneer de koopovereenkomst precies wordt ondertekend en hoe de bedragen ingeboekt worden in de gemeentelijke begroting.

In de commissie Ruimte van woensdag 31 maart heeft wethouder Arno Jansen aangegeven dat de koopovereenkomst binnen twee weken wordt ondertekend. De fracties van D66 en Onafhankelijk Papendrecht gaan er vanuit dat ruim voor de ondertekening van de koopovereenkomst bovenstaande vragen worden beantwoord, zodat de raad zich een oordeel kan vormen voordat er onomkeerbare handelingen zijn verricht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden