PKC verliest eerst wedstrijd in Play Offs

Sport 138 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC heeft zaterdagmiddag de eerste van maximaal drie wedstrijden in de Play Offs verloren van TOP uit Sassenheim.

Het werd een spannende strijd in de Papendrechtse korfbalhal, waar PKC bijna de hele wedstrijd op achterstand stond. Na een knappe comeback leek de Papendrechtse ploeg alsnog de winst te pakken, maar TOP bleek het meest koelbloedig in de slotfase van de wedstrijd.

De tweede Play Off-wedstrijd is volgende week zaterdag in Sassenheim. Als PKC ook die wedstrijd verliest, is het uitgeschakeld. Wint PKC, dan komt er een derde wedstrijd in Papendrecht. De winnaar plaatst zich voor de landelijke zaalkorfbalfinale.

De ontmoeting tussen de beide korfbalgrootmachten was spannend. TOP nam het initiatief en PKC ging pas wat beter draaien nadat Brett Zuijdwegt in het veld kwam voor Zita Schröder. Bij rust stond het 11-13 voor TOP.

In de tweede helft pakte TOP een marge van 4 punten. PKC gooide het roer om en coach Scholtmeijer besloot Olav van Wijngaarden naast Laurens van Leeuwenhoek te zetten. Richard Kunst ging een duo vormen met Jelmer Jonker. De wisseling zorgde ervoor dat Papendrecht terugkwam in de wedstrijd. PKC kwam langszij en leek er even overheen te gaan toen het 19-18 voor kwam te staan.

TOP bleek over veerkracht te beschikken en hield het hoofd koel. De ploeg won met 21-22 en zette daarmee een grote stap richting de zaalkorfbalfinale. Voor PKC dreigt opnieuw uitschakeling vlak voor de eindstrijd.

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08