Afbeelding

Voedselbank Alblasserdam ontvangt 715 pakken koffie na Lions-actie

Algemeen 177 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Voedselbank in Alblasserdam heeft vorige week maar liefst 715 pakken koffie toegewezen gekregen naar aanleiding van de traditionele Lionsclub koffiepunten actie.

Lionsclub Alblasserwaard d’ Egelantier heeft in de maanden december en januari op een aantal punten inzamelingsdozen mogen plaatsen om DE-waardepunten in te zamelen. De inzamelingsdozen stonden deze keer bij de Grote Kerk, Landvast, Riens Gort Optiek (Makado-Center), de Bibliotheek (Gemeentehuis), Dirk van den Broek supermarkt (Plantageweg), Vreeken Voetzorg en Schoenen (Plantageweg), Banketbakkerij Prins (Scheldeplein) en de Plus supermarkt (Sportlaan). Ook Voedselbank Alblasserdam had op een aantal punten inzamelingsdozen staan.

Ondanks de coronaperiode is toch een groot aantal punten opgehaald, die door vrijwilligers van de Lionsclub zorgvuldig zijn geteld. Het aantal opgehaalde DE-punten bedroeg maar liefst 331.860. De koffiepunten zijn onlangs via de regionale Voedselbankorganisatie en Lions Nederland ingewisseld bij Douwe Egberts voor pakken koffie. Alblasserdam kreeg maar liefst 715 pakken koffie toegewezen, een fantastisch resultaat!

Begin deze week kon de pakken koffie worden opgehaald. Gelijktijdig met de DE-actie is er vreemd en oud geld ingezameld. Dit wordt door Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier zowel in Alblasserdam als in Papendrecht gedaan. Totaal heeft dit ruim 22 kg aan muntgeld en papiergeld opgeleverd. Dit wordt zoveel als mogelijk omgezet in euro’s en de Stichting Wilde Ganzen verhoogt de opbrengst met 50%. Het eindresultaat bedroeg 1100 euro en vertegenwoordigt 73 oogoperaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden