Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

Voedselbank Alblasserdam ontvangt 715 pakken koffie na Lions-actie

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Voedselbank in Alblasserdam heeft vorige week maar liefst 715 pakken koffie toegewezen gekregen naar aanleiding van de traditionele Lionsclub koffiepunten actie.


Lionsclub Alblasserwaard d’ Egelantier heeft in de maanden december en januari op een aantal punten inzamelingsdozen mogen plaatsen om DE-waardepunten in te zamelen. De inzamelingsdozen stonden deze keer bij de Grote Kerk, Landvast, Riens Gort Optiek (Makado-Center), de Bibliotheek (Gemeentehuis), Dirk van den Broek supermarkt (Plantageweg), Vreeken Voetzorg en Schoenen (Plantageweg), Banketbakkerij Prins (Scheldeplein) en de Plus supermarkt (Sportlaan). Ook Voedselbank Alblasserdam had op een aantal punten inzamelingsdozen staan.

Ondanks de coronaperiode is toch een groot aantal punten opgehaald, die door vrijwilligers van de Lionsclub zorgvuldig zijn geteld. Het aantal opgehaalde DE-punten bedroeg maar liefst 331.860. De koffiepunten zijn onlangs via de regionale Voedselbankorganisatie en Lions Nederland ingewisseld bij Douwe Egberts voor pakken koffie. Alblasserdam kreeg maar liefst 715 pakken koffie toegewezen, een fantastisch resultaat!

Begin deze week kon de pakken koffie worden opgehaald. Gelijktijdig met de DE-actie is er vreemd en oud geld ingezameld. Dit wordt door Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier zowel in Alblasserdam als in Papendrecht gedaan. Totaal heeft dit ruim 22 kg aan muntgeld en papiergeld opgeleverd. Dit wordt zoveel als mogelijk omgezet in euro’s en de Stichting Wilde Ganzen verhoogt de opbrengst met 50%. Het eindresultaat bedroeg 1100 euro en vertegenwoordigt 73 oogoperaties.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier