• Artist impression van de nieuwbouw op het Wipmolenterrein.
• Artist impression van de nieuwbouw op het Wipmolenterrein. Foto: Woonkracht 10

Wipmolenterrein: 33 nieuwe eengezinswoningen, waarvan elf sociale huurhuizen

Algemeen 701 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op het Wipmolenterrein in Alblasserdam komen 33 nieuwe eengezinswoningen, waarvan elf sociale (starters-) huurwoningen. Dat meldt het college aan de gemeenteraad.

Daarmee is er een doorbraak voor deze al vele jaren braakliggende locatie. Meerdere keren strandden plannen; in september 2020 gaf eigenaar wooncorporatie Woonkracht10 nog aan dat sociale woningbouw op deze plek niet mogelijk was.

Daar nam de gemeenteraad geen genoegen mee. Met een eigen initiatiefplan werd de corporatie uitgedaagd terug te gaan naar de tekentafel. Woonkracht10 stelde het afgelopen jaar in overleg met de gemeenteraad dit nieuwe plan samen.

Havengebied
De belangrijkste vernieuwing is dat er alsnog elf sociale huurwoningen komen. Eerder waren plannen gepresenteerd met alleen koopwoningen. Daarbij tekenen burgemeester en wethouders aan dat bij de ontwikkeling van het Havengebied ook sociale huurwoningen worden opgenomen.

‘Op deze wijze worden in het centrumgebied van Alblasserdam de oorspronkelijke circa veertig sociale huurwoningen alsnog gerealiseerd.’

Doorstroming
Met een samenstelling van een derde sociaal, een derde midden en een derde duur wil de corporatie voor meerdere doelgroepen bouwen. ‘Dit biedt ook kans voor doorstroming vanuit meerdere doelgroepen binnen de Alblasserdamse woningmarkt’, stelt het college.

Woonkracht10 en ontwikkelaar Dudok hebben aangegeven extra inzet te plegen om dit plan zo snel mogelijk in procedure en tot uitvoering te brengen.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden