• Groep 4 van Basisschool De Wegwijzer. Op de foto ontbreken helaas 3 leerlingen.
• Groep 4 van Basisschool De Wegwijzer. Op de foto ontbreken helaas 3 leerlingen. Foto: Aangeleverd

Spaaractie voor Compassion op De Wegwijzer in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 156 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Groep 4 van Basisschool De Wegwijzer in Nieuw-Lekkerland heeft met een spaaractie het prachtige bedrag van 475 euro bij elkaar gespaard voor Compassion, een christelijke organisatie die tegen extreme armoede onder kinderen strijdt.

Iedere maandag staat er in het lokaal van groep 4 een potje klaar waar de leerlingen geld in kunnen doen. “Ook hebben we een echte actieweek georganiseerd”, vertelt juf Leah enthousiast. “Tijdens deze week hebben de kinderen hun best gedaan om klusjes voor anderen te doen om daar geld mee te verdienen voor ons spaardoel. Daarnaast hebben alle kinderen twee producten, die thuis overbodig waren, mee naar school genomen en deze producten hebben middels een online-veiling veel geld opgebracht.”

De online-veiling was best een beetje spannend, want dat hadden de juffen van groep 4 nog nooit gedaan en ook de kinderen moesten eerst leren hoe een veiling eigenlijk werkt. Gelukkig waren alle kinderen al zeer Teams-vaardig door de lange thuisperiode waarin online lessen werden gegeven en bij iedere kind zat ook een vader of moeder. Al met al was de online-veiling zeer geslaagd en was het voor groep 4 erg leuk om de volgende dag met twee mooie, leuke of lekkere producten weer naar huis te gaan.

Juf Leah: “De actieweek liep synchroon met ‘De week van het geld’, waardoor we nog meer bewust werden van de waarde van geld en de verschillen tussen rijk en arm. Kortom een geslaagde week met een prachtig resultaat wat voor veel kinderen het verschil gaat maken. Het actiegeld gaat Compassion namelijk gebruiken om schoolboeken, fietsen en speeltoestellen van te bekostigen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden