Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

Raad: eerst draagvlak realiseren, dan pas gebedsoproep moskee in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • In een gezamenlijke verklaring riep de gemeenteraad het moskeebestuur in Alblasserdam dinsdag op om in gesprek te gaan met inwoners om draagvlak voor de gebedsoproep te realiseren. Tot die tijd vraagt de raad om de oproep niet te laten weerklinken.


“Wij hebben kennis genomen van het voornemen om de gebedsoproep elke vrijdag te laten weerklinken, maar hebben ook kennis genomen van de maatschappelijke onrust die dit veroorzaakt heeft in Alblasserdam”, zei Herman Verweij (VVD), in zijn functie als vice-voorzitter van de raad.

Daarom riep hij namens alle partijen het moskeebestuur op om het gesprek aan te gaan met inwoners die zorgen en vragen hebben. “De insteek moet daarbij niet overtuigen zijn, maar toewerken naar elkaar begrijpen.”

Oplossing
Hij vervolgde: “Er zal dan een oplossing moeten komen die past bij en recht doet aan de zorgen en vragen van de inwoners van Alblasserdam. In afwachting daarvan vragen we het moskeebestuur om het laten klinken van de gebedsoproep, wat op 9 april zou beginnen, op te schorten.”

Het college kreeg het verzoek deze oproep over te brengen aan het moskeebestuur. Burgemeester Jaap Paans zegde dat toe: “Morgen gaat het bestuur al in gesprek met enkele inwoners. Daar ben ik zelf ook bij aanwezig.”

Commissievergadering
Tijdens de commissievergadering Bestuur en Samenleving, dinsdag 6 april, komen inwoners van Alblasserdam aan het woord die hun mening aan de gemeenteraad kenbaar willen maken.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier