Debora Maurer uit Papendrecht tijdens haar deelname vorig jaar.
Debora Maurer uit Papendrecht tijdens haar deelname vorig jaar. Foto: Danny van der Weck

Violiste Debora Maurer uit Papendrecht tweede bij ToBe Solisten Concours

Algemeen 253 keer gelezen

PAPENDRECHT • Violiste Debora Maurer uit Papendrecht heeft zaterdag 27 maart de tweede prijs gewonnen bij het ToBe Solisten Concours, in de categorie t/m 12 jaar.

Mauro Goossens en Sterre Hond, beiden op piano, wonnen zaterdag 27 maart de eerste prijs van het ToBe Solisten Concours 2021.

Omdat live optreden voor publiek bij deze editie niet mogelijk was reikte de jury de prijzen uit tijdens een online bijeenkomst met alle deelnemers.

Dit jaar ging het allemaal iets anders, maar de prijsuitreiking was daarom niet minder spannend. Deelnemers hadden thuis of elders een video gemaakt van hun optreden en deze op YouTube geplaatst. Afgelopen zaterdag om 11.00 uur zaten de 23 deelnemers klaar om te horen wat de jury te zeggen had over hun optreden.

Er waren prijzen te winnen in drie categorieën: tot en met 12 jaar, van 13 tot en met 18 jaar en vanaf 19 jaar. De vakkundige jury beoordeelde de deelnemers op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zaten Marieke Hopman (onder andere artistiek leider van het Bachfestival) en Casper van Nugteren (dirigent en docent).

Sterre Hond (piano) en Jason Bayens (Barok viool) zijn beiden uitgenodigd om tijdens het Bachfestival 2022 een masterclass te komen volgen. Naast deze prijs gaat Jason Bayens ook een les volgen bij een vakdocent van Codarts. Justus Hoitink (trompet) mag meespelen als solist tijdens een concert van het Drechtsteden Jeugdorkest (DJO).

Sommige prijzen zijn niet uitgereikt omdat niemand daar het minimaal aantal punten voor behaalde. Voor meer informatie over ToBe en het Solisten Concours: www.tobe.nl/nieuws.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 19 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden