Foto: Aangeleverd

Elke vrijdagavond Film & Eten bij Landvast in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het was inmiddels een begrip in de regio: het Landvast concept ‘Film & Eten’. Een avondje uit waarbij men vooraf of na afloop van een film een lekker hapje kon blijven eten in Landvast. Deze zeer populaire en vaak uitverkochte avonden zijn helaas vanwege de coronamaatregelen en verplichte sluiting van de horeca en bioscoop al weer een tijd achter ons, maar met ingang van vrijdag 2 april is het concept in aangepaste vorm weer terug.


De Landvast horeca- en filmmedewerkers, ondertussen halve bouwvakkers, hebben tijdens de langdurige sluiting niet stilgezeten. Het pand is van boven tot onder langsgelopen, opgeknapt en geschilderd en is weer in absolute topconditie, maar toch is dit niet hun dagelijkse werk. Zij willen gastvrij mensen ontvangen, een plezierige en leuke avond bieden waar ruimte is voor een gezellig praatje aan de tafel of bar. Daarom gaan ze weer starten met waar ze goed in zijn.

Na vele online activiteiten georganiseerd te hebben organiseert Landvast het Film & Eten concept nu in thuisvorm. In de Landvast webshop kan men van de bekende menukaart één van de Film & Eten klassiekers kiezen. Ook is er een special van de week en uiteraard is er ook de keuze voor een kindermenu zodat men ook met het hele gezin kan genieten. De menu’s zijn voor €15,- euro te bestellen (kindermenu voor €7,50) en voor €5,- meer krijgt men de ‘toet van de week’ erbij. De gerechten staan vanaf de zaterdag ervoor in de webwinkel. Op de dag zelf kan men vanaf 17.00 uur ook binnenlopen en bestellen.

(Doorgeef)film
Helaas is de bioscoop ook nog steeds gesloten, maar we halen de nostalgie van de videotheken terug. We hebben een bonte verzameling zogenoemde ‘doorgeefdvd’s’ staan. Bij het afhalen van de bestelling mag men een dvd naar keuze meenemen die men na (of tijdens) het eten lekker samen op de bank thuis kan bekijken.

Wie zelf nog dvd’s heeft staan, mag die mee brengen en aan de collectie toevoegen. De gekozen dvd kan bij de volgende bestelling weer ingewisseld of doorgegeven worden aan familie, vrienden, buren enzovoorts.

Verder zorgt Landvast wekelijks voor een diverse film toplijst van films die die avond op tv of die men bij één van de online streamingdiensten kan bekijken. Uiteraard voorzien van de nodige achtergrondinformatie en filmtips van de Landvast-medewerkers.

Afhalen
Wachten op de bestelling is bij Landvast geen straf, want ze maken er een feestje van. De medewerkers verklappen niet teveel, maar ze beloven dat de bezoekers het jammer vinden dat de bestelling al klaar is en weer naar huis terug moet. Verder biedt Landvast de mogelijkheid om een bestelling aan te vullen met snacks en drankjes uit de ‘bijna over de datum kraam’ voor tijdens de pauze van de film, want niemand houdt van verspilling.

Men kan alle gerechten online bekijken en bestellen via www.landvast.nl/webshop. Deze zijn op de vrijdag vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur af te halen in Landvast.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5