Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

Burgemeester Paans: ‘Communicatie over gebedsomroep moskee hadden wij anders verwacht’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Burgemeester Jaap Paans gaf dinsdagavond aan ‘met enige verbazing’ gekeken te hebben naar de wijze waarop het bestuur van de Alblasserdamse moskee het voornemen om een openbare gebedsoproep te doen naar buiten bracht.


“Dat heeft het nodige stof doen opwaaien”, zo vatte hij de ontstane commotie in Alblasserdam samen. “Er is over dit onderwerp terecht ook naar het college gekeken. In een memo met een aantal bijlages geven wij uitleg over de gang van zaken.”

Dat het niet is verlopen, zoals burgemeester en wethouders hadden verwacht, gaf hij alvast mee aan de commissieleden. “We hebben met enige verbazing gekeken naar de wijze waarop het voornemen van het bestuur van de moskee naar buiten is gebracht. Wij hadden iets anders hiervan verwacht.”

Verwijderen
Tegelijkertijd riep hij de Alblasserdammers op om met elkaar in gesprek te blijven. “Laat dit er niet voor zorgen dat we ons van elkaar verwijderen. Deze week overleggen we met de fractievoorzitters hoe hier verder mee om te gaan.”

Namens de SGP gaf Corné van Werkhoven dat zijn partij het onderwerp het liefst al bespreekt in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 30 maart.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier