Afbeelding
Foto: Stock

Online petitie tegen gebedsoproepen in Alblasserdam al 325 keer ondertekend

Algemeen 685 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De online petitie tegen de gebedsomroepen die de Yunus Emre moskee in Alblasserdam wil uitzenden met een luidspreker, is na enkele dagen al 325 keer ondertekend.

“Aangezien de moskee van de Gemeente Alblasserdam de toestemming heeft gekregen om gebedsomroepen te doen, is het belangrijk dat we deze petitie tekenen en delen!”, staat te lezen in de tekst bij de petitie, die op dinsdag 16 maart online kwam. 

“Niet omdat deze mensen niet mogen geloven wat ze geloven, maar omdat wij in Nederland onze cultuur en vrijheid willen houden.”

Anoniem
De petitie is terug te vinden op www.petities.com/stop_de_moskee-omroep. De meeste ondertekenaars zijn anoniem. Slechts in minder dan een kwart van de gevallen staan namen erbij van de ondertekenaars.

Zij kunnen ook reacties schrijven bij de reden waarom ze de petitie ondertekenen. “Ik ben het er niet mee eens dat onze cultuur zo wordt veruïneerd”, schrijft iemand.

Gedwongen te luisteren
“Ik vind het onacceptabel dat ik gedwongen word hier elke week naar te luisteren. Geloven? Prima hoor, moet ieder voor zich weten. Maar bezorg geen overlast”, schrijft een ander.

Weer een ander: “Gebedsomroep past niet bij de Nederlandse cultuur en het dorpse karakter van Alblasserdam.”

Kerkklokken
“Ik vind het niet kunnen dat ze hun geloof zo luid verkondigen, dat ze dat binnen doen, oke. Maar niet buiten, de kerken doen dat ook niet.” Velen vinden dat het luiden van de kerkklokken op zondagochtend onderdeel is van de cultuur en traditie in Nederland.

Ook wordt er door enkele ondertekenaars geklaagd over het feit dat ze als bewoners niet gekend zijn hierin.

En: “Onze koophuizen zullen in waarde dalen.” 

Het is niet bekend wie de online petitie tegen de uitzending van de gebedsoproep met een luidspreker gestart heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden