Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Een afbeelding van hoe de kazerne er ongeveer uit komt te zien.</p>

• Een afbeelding van hoe de kazerne er ongeveer uit komt te zien.

(Foto: Aangeleverd)

Zorgen over bereikbaarheid nieuwe brandweerkazerne in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Papendrechts Algemeen Belang (PAB) maakt zich zorgen over de bereikbaarheid van de nieuwe brandweerkazerne aan de Willem Dreeslaan in Papendrecht.


Tijdens de Commissie Ruimte van woensdag 3 maart is door de PAB fractie opnieuw aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie bij de nieuwe brandweerkazerne, die in het voorjaar in gebruik genomen kan worden.

Geruime tijd terug, al bij de presentatie van de plannen voor de nieuwe brandweerkazerne, zijn er door het PAB zorgen uitgesproken over de aanrijroute van de brandweermannen naar de nieuwe brandweerkazerne aan de Willem Dreeslaan.

Het oorspronkelijke plan: de brandweermannen maken gebruik van de opstelstrook voor het Afval Breng Station (ABS), waar het PAB geen voorstander van was, is gewijzigd in een toegang tot het brandweerkazerneterrein via de uitrukuitgang. “Dat was al een verbetering”, vond het PAB.

Maar het is de vraag of dit voldoende ruimte geeft voor aanstormende brandweermannen bij een uitruk, wanneer er veel mensen naar het Afval Breng Station willen gaan. 

“Zaterdagmiddag 20 februari, de eerste mooie zaterdag, gebeurde waar wij vooraf al bang voor waren: de toegang tot de brandweerkazerne was compleet versperd door wachtende auto’s voor het ABS. Vanaf de andere kant versperden auto’s ook het doorgaande verkeer”, meldt het PAB.

Gevaarlijke situaties
“Er ontstonden gevaarlijke situaties, toen verkeer, komend vanaf de westzijde, het wachtende verkeer via de rijbaan voor het verkeer vanaf de oostzijde ging passeren. Ook een lijnbus stond in de wachtrij en heeft dus vertraging opgelopen. Als er in zo’n situatie brand is, zal dit zonder twijfel leiden tot vertraging in de uitruktijd van de brandweer, waarbij iedere seconde telt. De brandweermannen hebben immers geen zwaailichten en sirenes op de auto waarmee zij naar de kazerne komen.”

Het PAB vond en vindt dat de oude inrit naar het ABS (die in de oude situatie op zaterdag werd gebruikt) beschikbaar moet blijven bij drukte naar het ABS. Wethouder Kees de Ruijter wilde woensdag niet toezeggen de oude inrit open te houden, maar het PAB wil de situatie scherp in de gaten blijven houden.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier