Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Natascha: &#39;Ik zou heel blij zijn als ik Maria zou worden&#39;.</p>

• Natascha: 'Ik zou heel blij zijn als ik Maria zou worden'.

(Foto: Elvin Boer)

Papendrechtse Natascha Molly schittert in ‘Op zoek naar Maria’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De in Papendrecht opgegroeide Natascha Molly (25) doet mee aan het musicalprogramma ‘Op zoek naar Maria’. Doodeng vindt ze het. Toch geniet ze van deelname. ‘Ik vind het heel tof dat ik mee mag doen.’


Er staat iets op het spel: de winnaar van het programma krijgt de rol van Maria in The Sound of Music. Van de ongeveer zeventig deelnemers vielen er zestig af. Natascha mocht door. Ze vertelt: “Het was heel spannend, vooral omdat ik net afgestudeerd ben. Ik kom net kijken. De makers konden uit veel mensen kiezen, want door corona liggen alle voorstellingen stil. Normaal is iedereen druk met producties.”

Audities
Vanwege haar studie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten verhuisde Natascha een aantal jaren geleden naar Tilburg. Ze behaalde haar batchelor muziektheater klassiek en daarna de master muziektheater. “Het afgelopen jaar ben ik afgestudeerd”, vertelt ze. “Hier en daar heb ik audities gedaan. Daardoor werd ik gebeld door de programmamakers. Het was geen open auditie; iedereen die meedoet is gevraagd.”

Veelzijdig
De deelnemers kiezen niet zelf wat ze zingen. “Maria heeft een klassiek musicalgeluid nodig, maar ze willen in het programma laten zien hoe veelzijdig wij zijn. Daarom zingen we de ene week pop en de andere week bijvoorbeeld jazz. Daardoor is het programma heel divers.”

Genieten
Ze begon onbevangen aan haar deelname. “Ik vind het heel tof dat ik mee mag doen. Het is altijd goed om bezig te zijn met iets. De kans is zo klein dat ik erbij kom. Ik hoorde namen en dacht: die mensen hebben al zoveel ervaring… Toen zat ik er toch bij. Ik zie dit als een grote leerervaring en wil niet vergeten te genieten.”

Masterclass
Het samenwerken met ervaren zangeressen vindt Natascha bijzonder. “Iedereen is op haar eigen manier heel erg goed. Zowel qua uiterlijk als wat betreft stemkleur zijn we heel divers. Vorige week hebben we een masterclass gehad van Gijs Scholten van Aschat. Zijn aanwijzingen, daar kun je veel mee. Je leert hoe het werkt met live tv. Het is wel doodeng. Je kijkt erg naar de jury op en je weet dat heel Nederland kijkt.”

Zenuwslopend onderdeel
Elke maandag krijgen de deelnemers te horen welk groepsnummer en welke solo ze mogen zingen. En wat het nummer wordt voor het meest zenuwslopende onderdeel: de sing-off aan het einde. “Kijkers kunnen stemmen. De twee deelnemers met de minste stemmen moeten de sing-off doen. Jurylid Pia Douwes moet een van de twee naar huis sturen. Het was zo eng om te wachten op het aantal stemmen. Mijn ziel ging even uit mijn lichaam! Gelukkig zat ik niet in de sing-off.” Toch laat ze zich niet gek maken. “Mijn nuchterheid helpt me, daar vind ik rust in. Meer dan je best kun je niet doen, alle deelnemers zijn goed.”

Flapuit
“Ik zou heel blij zijn als ik Maria zou worden. Dan zou er voor het eerst een getinte Maria zijn. De rol van Maria past bij mijn stem. De jury kijkt echt naar kwaliteit, niet naar wie uiterlijk het meest op de Maria uit de film lijkt. Ik herken mezelf in Maria: ze is heel zorgzaam, een flapuit, onbevangen. Tof om haar neer te zetten. Maar het is niet mijn droom om een grote musicalster te worden. Ik vind het vooral belangrijk om te blijven doen waar ik van hou. Dat kan een musical zijn, of zingen in een band. Maar commercials en kleine opdrachten vind ik ook heel leuk om te doen.”

Nog vijf afleveringen
Er volgen nog vijf afleveringen. Deze zijn te zien op zondagavond, op NPO1. Natascha is op Instagram te vinden onder de naam: @nataschaclaudia.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier