Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Eén van de containers wordt op een vrachtwagen van Maat Transport geladen.
• Eén van de containers wordt op een vrachtwagen van Maat Transport geladen. (Foto: Bert Bons)

Watersportvereniging uit Alblasserdam schenkt containers aan modelbouwvereniging

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Vereniging voor Techniek en Ambacht uit Alblasserdam, die voorheen bekend stond als Modelbouwvereniging Nedstaal, is blij met de twee containers die vorige week geschonken zijn door watersportvereniging d’ Alblasserwaerdt uit Alblasserdam.


De twee containers dreven op een ponton in de jachthaven van Alblasserdam en moesten plaats maken voor een nieuw havenkantoor. De containers vinden bij de Vereniging voor Techniek en Ambacht (VTA) een mooie nieuwe bestemming.

Uit jachthaven gehesen
Op vrijdag 26 februari werden de twee containers door Maat Transport van het ponton in de jachthaven gehesen en naar de parkeerplaats van het Alblasserdamse transportbedrijf OTT gebracht. Daar kunnen de activiteiten van de vereniging eindelijk weer opgestart worden.

De vereniging moest haar werkplaats bij Nedstaal begin 2019 verlaten, omdat het staalbedrijf failliet was gegaan en de gebouwen en terreinen verkocht werden. Ondanks vele gesprekken met bedrijven in Alblasserdam en Kinderdijk bleek er nergens plaats om een hobbyruimte in te richten.

Ook kon de gemeente Alblasserdam geen gebouw of stukje terrein voor deze al sinds 1965 actieve club ter beschikking stellen. Omdat het verlaten van de werkplaats als overmacht gezien moet worden betreurde het bestuur van de modelbouwvereniging deze uitzichtloze situatie ten zeerste.

Lichtpuntje
Een lichtpuntje is nu het verkrijgen van twee containers die mogen worden geplaatst op het parkeerterrein van het Alblasserdamse transportbedrijf OTT. Hiervoor is de vereniging de directeur Jan de Ouden zeer erkentelijk.

De containers waren tot voor kort in gebruik als opslagplaats voor het archief en als werkcontainer van watersportvereniging d’ Alblasserwaerdt. Beide containers worden in dank overgenomen door de Vereniging voor Techniek en Ambacht (VTA) zoals de vroegere Modelbouwvereniging Nedstaal tegenwoordig heet.

Professionele machines
De vereniging beschikt over veel professionele machines en gereedschappen, zowel voor metalen als hout, en wil hiermee een werkplaats inrichten waarin hobbyisten zelf hun eigen spullen kunnen maken en repareren. Verder wil ze een actieve rol gaan spelen in het enthousiasmeren en begeleiden van de jeugd voor een technisch beroep.

Ook is er een Repair Atelier voorzien, waar iedereen uit de omgeving spullen kan laten repareren die niet meer passen voor een Repair Café. Voor deze uitdagende doelstelling hoopt VTA op actieve ondersteuning van bedrijven en de politiek.

De twee containers zullen gebruikt worden als opslagplaats en werkruimte. Belangstellenden voor deze club zijn van harte welkom en kunnen contact opnemen met Sam Limburg via 06-15513853. De containers gelden als een tijdelijke oplossing voor VTA. De vereniging is nog steeds op zoek naar een definitief onderkomen.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier