Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Geurt Mouthaan
update

Rit door Papendrecht en naar Sliedrecht in historische jeep voor 101e verjaardag meneer Bek

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Voor zijn 101e verjaardag kreeg Piet Bek uit Papendrecht zaterdag een bijzonder cadeau: een rondrit in een jeep uit de Tweede Wereldoorlog.


Voorafgegaan door een escorte van motoragenten vertrok hij, geheel in stijl, ‘s ochtends vanuit woonzorgcentrum De Markt voor een toer door het dorp en naar Sliedrecht.

De dag begon voor Piet met vier verpleegsters, die hem bij zijn bed hebben toegezongen. Daarna mocht hij naar beneden om koffie te drinken. Hij heeft alle bewoners getrakteerd op gebak, dat rond werd gebracht door het personeel van het tehuis.

Daarna was de rit met de jeep naar het huis van zijn dochter in Sliedrecht. Het was wel wat koud, maar dat vond hij niet erg.

Familie en vrienden stonden buiten op gepaste afstand om hem uit te zwaaien. Zelfs een meneer uit Den Helder was er om hem uit te zwaaien. Hier heeft hij gediend bij de marine. Ook het verplegend personeel en de medebewoners van De Markt zwaaiden hem uit.

Samen met zijn dochter Annemiek werd de jarige onder begeleiding van twee motoragenten naar Sliedrecht gereden. Daar stonden kleinkinderen en achterkleinkinderen hem op te wachten om hem feestelijk te onthalen.

Uitstappen wilde Piet niet gelijk. Eerst wilde hij op de foto met de motoragenten en daarna pas ging hij naar binnen voor een kop koffie en verjaardagstaart.

Hij heeft een geweldige dag gehad. Na afloop vertelde hij aan zijn familie dat hij enorm genoten had en dat dit een dag was die hij nooit zou vergeten. “Hij heeft zo genoten!”, voegt zijn dochter daaraan toe.

De dag werd mede georganiseerd door Nicolette Mol van ‘Wijhelpenumet.nl’. Zij komt bij verschillende ouderen in Papendrecht. Met haar eigen bedrijf geeft ze aanvullende zorg aan ouderen, zoals boodschappen doen, schoonmaken, met ze naar het ziekenhuis gaan als dat nodig is of koken.

Nicolette: “Meneer Bek is nog in goede gezondheid en ik wilde zijn verjaardag in deze voor ouderen al zo zware tijd niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hij vond het zelf ook maar niks gezellig dat hij zijn verjaardag op het voor hem normale manier niet zou kunnen vieren.”

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier