Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: aangeleverd

Nominatie Haven Zuid in Alblasserdam voor Publieksprijs SKG Award 2021

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De plannen voor de ontwikkeling van Haven Zuid in Alblasserdam zijn genomineerd voor de Publieksprijs SKG Award 2021, gericht op projecten voor duurzame gebiedsontwikkeling.


Er zijn nog twintig andere projecten genomineerd. Initiatiefnemer is de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (SKG) van Technische Universiteit Delft. Deze stichting verbindt publieke, private en maatschappelijke organisaties die zich richten op de praktijk van gebiedsontwikkeling.

‘Als onderdeel van de structuurvisie 2040 en het gebiedsperspectief Kinderdijk wordt op Haven Zuid een wooncomplex met een transferium ontwikkeld dat dient voor bezoekers aan Wereld Erfgoed Kinderdijk om zo het dijklint Alblasserdam – Kinderdijk en het Molengebied te ontlasten’, stelt de SGK in een toelichting op de nominatie.

Overtuiging
‘Het project wordt gedreven vanuit een burgerinitiatief in samenwerking met publiek, private en maatschappelijke (kennis)instellingen en partijen. Het burgerinitiatief richt zich met name op de overtuiging dat de herbouw van de schutsluis en het verleggen van de primaire waterkering een randvoorwaarde is voor verdere ontwikkeling.’

In het project spelen onder meer het erfgoed, toerisme, ecologie en biodiversiteit een belangrijke rol. De nieuwe verbinding maakt een route binnendoor naar Wereld Erfgoed Kinderdijk en een rondje Alblasserwaard mogelijk. Het draagt volgens de SKG ook bij aan een robuuste duurzame ontwikkeling van het centrum.

Stemmen
Stemmen kan tot 29 maart via deze link. Tijdens de SKG Studio op 31 maart reikt de jury de SKG Award voor duurzame gebiedsontwikkeling uit.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier