Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; De karren met afhaalboeken bij de entree van de bibliotheek.</p>

• De karren met afhaalboeken bij de entree van de bibliotheek.

(Foto: Aangeleverd)

Bibliotheek Alblasserdam streeft naar ‘meer bibliothecaire uitstraling’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • De bibliotheek van Alblasserdam neemt de signalen van klanten over de ingewikkelde indeling van de bibliotheek serieus en zoekt naar mogelijkheden om de bibliotheek in De Rederij (het oude gemeentehuis) een ‘meer bibliothecaire uitstraling’ te geven.


Na de verhuizing van de bibliotheek van het Wilgenplein naar het Raadhuisplein kon de collectie boeken niet op één locatie in het pand ondergebracht worden. De jeugdboeken zijn centraal ondergebracht, maar de overige verschillende genres zijn op meerdere plekken op verschillende verdiepingen te vinden.

Tijdens een vorige maand gehouden ‘bijeenkomst informatie en opinie’ voor de raadsleden van de gemeente Alblasserdam, die online gehouden werd, kwam de indeling ter sprake. Tijdens deze online bijeenkomst werden een aantal raadsleden geïnformeerd over het huidige bibliotheekwerk in de gemeente en was er ook ruimte voor een gesprek over de toekomst van de bieb in De Rederij.

Andere indeling
Tijdens de bijeenkomst kwam de indeling van de bibliotheek in De Rederij aan bod. Uit het klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat leden de inrichting van de bieb graag anders zouden zien. “Om hieraan gehoor te geven, zoekt de bibliotheek naar manieren om de Rederij een meer bibliothecaire uitstraling te geven voor als we straks weer open gaan”, meldt de bibliotheek van Alblasserdam.

Verder kwam tijdens de virtuele bijeenkomst naar voren dat de bibliotheek er niet alleen is voor lezen en de bestrijding van laaggeletterdheid, maar in Alblasserdam ook een belangrijke rol vervult in de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Een terugkerende activiteit als ‘Klik en Tik’ is hier een goed voorbeeld van. Wanneer de bibliotheek weer volledig opengesteld is, kunnen mensen die moeite hebben hun weg op het internet te vinden hier hun digitale vragen stellen.

Vanwege de verlenging van de landelijke lockdown is de Bibliotheek AanZet in Alblasserdam tot zeker 16 maart gesloten. Maar online staat de deur van de virtuele vestiging wagenwijd open en kunnen leden gebruikmaken van onze afhaalservice. Ondertussen is de bibliotheek achter de schermen dus ook hard aan het werk om de dienstverlening nog verder te verbeteren.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier