• De karren met afhaalboeken bij de entree van de bibliotheek.
• De karren met afhaalboeken bij de entree van de bibliotheek. Foto: Aangeleverd

Bibliotheek Alblasserdam streeft naar ‘meer bibliothecaire uitstraling’

Algemeen 230 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De bibliotheek van Alblasserdam neemt de signalen van klanten over de ingewikkelde indeling van de bibliotheek serieus en zoekt naar mogelijkheden om de bibliotheek in De Rederij (het oude gemeentehuis) een ‘meer bibliothecaire uitstraling’ te geven.

Na de verhuizing van de bibliotheek van het Wilgenplein naar het Raadhuisplein kon de collectie boeken niet op één locatie in het pand ondergebracht worden. De jeugdboeken zijn centraal ondergebracht, maar de overige verschillende genres zijn op meerdere plekken op verschillende verdiepingen te vinden.

Tijdens een vorige maand gehouden ‘bijeenkomst informatie en opinie’ voor de raadsleden van de gemeente Alblasserdam, die online gehouden werd, kwam de indeling ter sprake. Tijdens deze online bijeenkomst werden een aantal raadsleden geïnformeerd over het huidige bibliotheekwerk in de gemeente en was er ook ruimte voor een gesprek over de toekomst van de bieb in De Rederij.

Andere indeling
Tijdens de bijeenkomst kwam de indeling van de bibliotheek in De Rederij aan bod. Uit het klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat leden de inrichting van de bieb graag anders zouden zien. “Om hieraan gehoor te geven, zoekt de bibliotheek naar manieren om de Rederij een meer bibliothecaire uitstraling te geven voor als we straks weer open gaan”, meldt de bibliotheek van Alblasserdam.

Verder kwam tijdens de virtuele bijeenkomst naar voren dat de bibliotheek er niet alleen is voor lezen en de bestrijding van laaggeletterdheid, maar in Alblasserdam ook een belangrijke rol vervult in de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Een terugkerende activiteit als ‘Klik en Tik’ is hier een goed voorbeeld van. Wanneer de bibliotheek weer volledig opengesteld is, kunnen mensen die moeite hebben hun weg op het internet te vinden hier hun digitale vragen stellen.

Vanwege de verlenging van de landelijke lockdown is de Bibliotheek AanZet in Alblasserdam tot zeker 16 maart gesloten. Maar online staat de deur van de virtuele vestiging wagenwijd open en kunnen leden gebruikmaken van onze afhaalservice. Ondertussen is de bibliotheek achter de schermen dus ook hard aan het werk om de dienstverlening nog verder te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vierde dwangsom voor gemeente Alblasserdam: rechter stelt Bewonersgroep Touwbaan weer in het gelijk Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Aspergediner Kiwanis Alblasserwaard: smaakvolle avond voor het goede doel Nieuws 10 uur geleden
• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden