Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

PIT: besluit kosten berekenen bij start kinderopvang in Alblasserdam is ‘onzorgvuldig’

Algemeen 216 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het besluit van de gemeente Alblasserdam om kosten te berekenen bij de start van een gastouderbureau of gastouderopvang is niet op goede gronden genomen. Dat stelt PIT kinderopvang & onderwijs.

In een brief aan het college schrijft PIT dat de gemeenteraad niet zorgvuldig genoeg geweest is. ‘Doordat de gemeente geen overleg gevoerd heeft met de exploitanten van kinderopvanglocaties heeft zij geen correcte afweging van de belangen van belanghebbenden kunnen maken.’

Overleg
Daarnaast stelt PIT dat in het overleg tussen gemeente en kinderopvangorganisaties en onderwijsbesturen, dat enkele keren per jaar plaatsvindt, het voornemen om kosten te gaan berekenen nooit is besproken.

‘Aangezien de wijze waarop gemeente en betrokken partijen in het verleden in het overleg hebben samengewerkt altijd als erg fijn is ervaren, verbaast het ons dat het voornemen tot het heffen van leges bij een aanvraag voor de exploitatie van een nieuwe voorziening kinderopvang niet in dit overleg is besproken.’

Aanvraag
PIT heeft er in de voorbereiding van haar aanvraag voor de exploitatie van een nieuwe kinderopvanglocatie, ingediend op 6 januari 2021, geen rekening mee gehouden dat daar nieuwe kosten aan verbonden zouden zijn.

Het besluit is in werking getreden op 1 januari. ‘Echter is het besluit pas op 11 januari bekendgemaakt aan PIT.’ De kinderopvangorganisatie uit Zwijndrecht vindt dan ook dat PIT hierdoor ‘op onevenredige wijze is benadeeld’.

Opnieuw overwegen
PIT kinderopvang & onderwijs vraagt het college dan ook het besluit opnieuw te overwegen en alsnog in overleg te gaan met de belanghebbende partijen.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden