Mogelijk woontoren van tien hoog op locatie politiebureau Papendrecht
Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een van de schetsen voor het plangebied.
• Een van de schetsen voor het plangebied. (Foto: Aangeleverd)

Mogelijk woontoren van tien hoog op locatie politiebureau Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Op de locatie waar nu nog de brandweerkazerne en het politiebureau gevestigd zijn in Papendrecht, komen mogelijk enkele woontorens te staan, waarvan de hoogste maximaal tien verdiepingen gaat tellen.


Dat blijkt uit de schetsontwerpen voor de herontwikkeling van de Poldermolen 8, die de gemeente Papendrecht op donderdag 18 februari online heeft gezet. Inwoners van Papendrecht kunnen reageren op de plannen.

De gemeente onderzoekt de mogelijkheden tot herontwikkeling van het gebied, dat 8673 vierkante meter telt, waarvan 7537 vierkante meter eigendom is van de gemeente. De brandweer verhuist dit jaar naar de nieuwe kazerne en naar verwachting verhuist de politie in het voorjaar van 2022 naar het nieuwe bureau aan de Burgemeester Keijzerweg.

Markante plaats
Het plangebied ligt op een markante plaats in de gemeente Papendrecht. De Veerweg vormt de historische verbinding tussen het veer naar Dordrecht en de polder Alblasserwaard en heeft nog steeds een belangrijke functie binnen de verkeersstructuur van Papendrecht. Door de centrale ligging is dit een beeldbepalende locatie in Papendrecht. Een herontwikkeling moet daarom met extra zorg worden ontworpen, vindt de gemeente Papendrecht.

Omdat de gemeente direct na de verhuizing van de brandweer en de politie van start wil gaan met de herontwikkeling, is het van belang dat het bestemmingsplan tijdig wordt vastgesteld. De voorbereidingen hiervoor zijn gestart. De eerste stap hiervoor is de vaststelling van een zogenaamd stedenbouwkundig kader.

Ranke woontorens
Er zijn enkele mogelijke plannen opgesteld, waarin telkens ranke woontorens van vijf tot tien verdiepingen zijn opgenomen. Mogelijk worden ook de panden aan de Poldermolen 10-18 en 20 betrokken bij de plannen. Dan ontstaat er meer ruimte voor de bouwplannen en kunnen er drie in plaats van twee torens geplaatst worden in het gebied.

De gemeenteraad zal pas tijdens de raadsvergadering van 1 april voor het eerst de plannen gaan bespreken. Dan worden de kaders vastgesteld, bijvoorbeeld over de maximale bouwhoogte. Daarna wordt het plan verder uitgewerkt. Het ontwerp-bestemmingsplan zal aan het einde van 2021 ter inzage worden gelegd en dan kunnen inwoners opnieuw reageren.

Ter inzage
De plannen liggen tot en met 3 maart ter inzage. Waar mogelijk en noodzakelijk worden opmerkingen meegenomen bij de verdere ontwikkeling van het plan.

Een inloopbijeenkomst is vanwege corona niet mogelijk. Wie een persoonlijk gesprek wil, kan een e-mail sturen naar a.nienkemper2@papendrecht.nl of bellen met 078-7706391. In de periode dat de schetsontwerpen ter inzage liggen, kan men ook schriftelijk reageren bij het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht. Dit kan door een bericht te sturen naar Postbus 11, 3350 AA Papendrecht.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier