Papendrecht gaat ‘woonerf-borden’ plaatsen in het centrum
Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; Een deel van het Marktplein in Papendrecht.</p>

• Een deel van het Marktplein in Papendrecht.

(Foto: )

Papendrecht gaat ‘woonerf-borden’ plaatsen in het centrum

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat beter aangeven dat het centrum een woonerf is en dat er aldaar niet harder dan stapvoets gereden mag worden.


Dat meldde wethouder Kees de Ruijter van onder meer verkeerszaken. Hij reageerde op vragen die het PAB stelde over de verkeersveiligheid in het centrum.

Martin Verweij van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) vertelde donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering dat inwoners regelmatig klagen over mensen die te hard rijden over het Marktplein en hun auto lukraak parkeren bij de viskraam of in de buurt van de pinautomaat.

Ook heeft het PAB klachten gehoord over het parkeren op de stoep en op de rijbaan bij de oude bibliotheek aan het Marktplein. “De overgang van stoep naar rijbaan is onduidelijk bij de oude bibliotheek”, aldus Verweij.

Wethouder Kees de Ruijter gaf donderdag tijdens de raadsvergadering aan dat het Marktplein ingericht is als woonerf. Daardoor mag er maximaal 15 kilometer per uur gereden worden.

“Het klopt dat de overgang van de stoep naar de rijbaan bij de oude bibliotheek onduidelijk is”, legde De Ruijter verder uit. “Maar dat heeft te maken met de inrichting van het plein als woonerf. Dan is er een natuurlijk overgang van rijbaan naar stoep.”

Verder meldde wethouder De Ruijter dat er op het Marktplein nu nog twee borden missen die aangeven dat het aldaar een woonerf is. Deze borden worden binnen afzienbare tijd alsnog geplaatst door de gemeente Papendrecht.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier