Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Aantal meldingen van ratten stijgt fors in Papendrecht

Algemeen 606 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het aantal meldingen dat inwoners van Papendrecht over ratten is in het afgelopen jaar behoorlijk toegenomen.

In het jaar 2020 was er ten opzichte van 2019 een stijging met 86% van het aantal meldingen, een stijging van 75% bij de adviezen die gegeven werden over de bestrijding van ratten en een stijging bij de herhalingsmeldingen van 95%. In absolute aantallen gaat het om 91 meldingen, 7 adviesvragen en en 217 herhalingen.

Deze cijfers waren voor Onafhankelijk Papendrecht (OP) aanleiding om vragen te stellen tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 18 februari. “Wij hebben hierover vorig jaar al vragen gesteld aan het college. Toen vond wethouder De Ruijter het aantal ratten aanvaardbaar”, vertelt raadslid Ruud Lammers van OP. “Vindt de wethouder nu nog steeds dat er sprake is van een aanvaardbaar aantal ratten? Wat vindt het college van de stijgingen?”

Wethouder De Ruijter reageerde: “Ratten zijn nooit aanvaardbaar in een gebied waar mensen wonen. Dus we moeten ze bestrijden.”

Niet verontrust
Hij toonde zich niet verontrust door het gestegen aantal meldingen van ratten. “Ik ben blij met de stijging. Dat komt misschien door aandacht die OP er vorig jaar al voor gevraagd heeft. Maar elke rat is er een teveel. Als inwoners ratten melden, dan kunnen we acteren. De bestrijding loopt prima. Er zijn voldoende middelen beschikbaar.”

Net als vorig jaar wees wethouder De Ruijter inwoners van Papendrecht op hun eigen verantwoordelijkheid om vuil goed op te ruimen. “Ratten komen af op afval dat we zelf achterlaten.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden