Aantal meldingen van ratten stijgt fors in Papendrecht
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: nl.123rf.com

Aantal meldingen van ratten stijgt fors in Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het aantal meldingen dat inwoners van Papendrecht over ratten is in het afgelopen jaar behoorlijk toegenomen.


In het jaar 2020 was er ten opzichte van 2019 een stijging met 86% van het aantal meldingen, een stijging van 75% bij de adviezen die gegeven werden over de bestrijding van ratten en een stijging bij de herhalingsmeldingen van 95%. In absolute aantallen gaat het om 91 meldingen, 7 adviesvragen en en 217 herhalingen.

Deze cijfers waren voor Onafhankelijk Papendrecht (OP) aanleiding om vragen te stellen tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 18 februari. “Wij hebben hierover vorig jaar al vragen gesteld aan het college. Toen vond wethouder De Ruijter het aantal ratten aanvaardbaar”, vertelt raadslid Ruud Lammers van OP. “Vindt de wethouder nu nog steeds dat er sprake is van een aanvaardbaar aantal ratten? Wat vindt het college van de stijgingen?”

Wethouder De Ruijter reageerde: “Ratten zijn nooit aanvaardbaar in een gebied waar mensen wonen. Dus we moeten ze bestrijden.”

Niet verontrust
Hij toonde zich niet verontrust door het gestegen aantal meldingen van ratten. “Ik ben blij met de stijging. Dat komt misschien door aandacht die OP er vorig jaar al voor gevraagd heeft. Maar elke rat is er een teveel. Als inwoners ratten melden, dan kunnen we acteren. De bestrijding loopt prima. Er zijn voldoende middelen beschikbaar.”

Net als vorig jaar wees wethouder De Ruijter inwoners van Papendrecht op hun eigen verantwoordelijkheid om vuil goed op te ruimen. “Ratten komen af op afval dat we zelf achterlaten.”

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier