• De uitreiking van de beachball set aan één van de leerlingen.
• De uitreiking van de beachball set aan één van de leerlingen. Foto: Aangeleverd

Presentje voor alle leerlingen van De Willem in Papendrecht

Algemeen 272 keer gelezen

PAPENDRECHT • Om alle leerlingen van het Willem de Zwijger College in Papendrecht te bedanken voor hun doorzettingsvermogen in de moeilijke coronatijd en hen een hart onder de riem te steken om door te gaan, kregen zij vlak voor de voorjaarsvakantie begon van de school een beachball set.

Aan de ene kant is dit cadeautje een teken van hoop voor de toekomst: wellicht is alles deze zomer weer ‘normaal’ en kun je hier op het strand, bij een picknick of gewoon buiten met veel plezier mee spelen. Anderzijds kun je nu -na al dat binnen zitten- naar buiten gaan en een blinde muur opzoeken om tegenaan te knallen, maar met iemand anders buiten spelen is ook leuk en gezond.

Leerlingen van het Willem de Zwijger College, die niet in examenklassen zitten, hebben net als andere leerlingen in het VO al vanaf 16 december geen fysieke lessen meer op school. Hoewel er online-lessen gegeven worden, is het voor die leerlingen een hele pittige periode. Zij missen hun medeleerlingen, maar ook de live uitleg van en interactie met hun docenten. Omgekeerd staan docenten natuurlijk ook veel liever voor de klas, dan dat zij voor de camera uitleg geven aan de leerlingen.

Voor examenleerlingen is het in de klas ook niet als vanouds: de klassen zijn gesplitst en bij de minste coronaverdenking, wordt er in quarantaine gegaan en moeten de lessen ook weer online gevolgd worden.

Om alle leerlingen te bedanken voor hun doorzettingsvermogen en om hen een hart onder de riem te steken, kregen zij de beachball set. De schoolleiding en het personeel van de Willem hopen dat de leerlingen met dit ‘schouderklopje’ met plezier in beweging blijven. Gezien de enthousiaste reacties bij ontvangst van het cadeautje, is de kans groot dat dat lukt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden