Afbeelding
Foto: nl123rf.com

Rechtbank verwerpt bezwaren windturbine Krabbegors in Dordrecht

Algemeen 290 keer gelezen

DORDRECHT/DRECHTSTEDEN • Initiatiefnemer ECD, een samenwerking tussen HVC en gemeente Dordrecht, is begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van de windturbine op industriegebied Krabbegors.

Partner coöperatie Drechtse Energie is daar blij mee. “De vergunning en de subsidie zijn verleend en aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan”, aldus Drechtse Energie voorzitter Willy Verbakel.

Eind vorig jaar verwierp de rechtbank in Den Haag alle bezwaren die waren ingediend door het naastgelegen bedrijf Jansen Recycling Group BV en stichting Lindtwind uit Zwijndrecht. Die bezwaren gingen vooral over mogelijke geluidsoverlast, slagschaduw en gevaar voor de omgeving. Daarop ging stichting Lindtwind in beroep bij de Raad van State.

Verbakel: “Bij de Raad van State zullen ze eveneens geen gehoor vinden, omdat er geen nieuwe feiten zijn ingebracht en daarom lijkt ook deze actie er louter op gericht om de bouw te vertragen. Er is lang genoeg gewacht en wij moeten door, klimaatverandering gaat snel en we hebben een opgave om de energietransitie te realiseren.”

Binnenkort wordt er op de bouwplaats op Krabbegors gesondeerd om de heiwerkzaamheden voor te bereiden.

Bewoners uit de Drechtsteden en ’s Gravendeel kunnen mede-eigenaar van de turbine worden als ze lid zijn van bewonerscoöperatie Drechtse Energie. Via de site www.drechtseenergie.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden