Mirjam Blokland uit Alblasserdam: ‘Waardering door Koningsdochterposters’
Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Mirjam Blokland.
• Mirjam Blokland. (Foto: Aangeleverd)

Mirjam Blokland uit Alblasserdam: ‘Waardering door Koningsdochterposters’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Mirjam Blokland (25) uit Alblasserdam heeft zich toegelegd op schilderen en tekenen. Met haar nieuwe project van de Koningsdochtersposters wil ze vrouwen en jonge meiden bemoedigen die kampen met een laag zelfbeeld of onzekerheid.


De Koningsdochtersposters zijn gepersonaliseerde posters die Mirjam zelf maakt en verkoopt via haar bedrijf Mir Design.

Bemoediging
“Ik geloof dat elke vrouw mag weten dat ze een dochter is van de allerhoogste Koning!”, vertelt Mirjam over de christelijke achtergrond van haar werk. “Het doel van de poster is om vrouwen aan deze boodschap te herinneren.”

Mirjam personaliseert de poster aan de hand van foto’s, zodat degene voor wie de poster is, zichzelf herkent in de illustratie. Mirjam: “En hoe waardevol is het, om dit als cadeau te geven aan bijvoorbeeld een vriendin of zus? Of gun het jezelf, dat is ook zeker mooi!”

Persoonlijker
Ze vervolgt: “Een standaard ontworpen Koningsdochter-kaart en -poster bestonden al bij Mir Design en daar zijn vele vrouwen en meiden mee bemoedigd. Maar met de nieuwe posters wordt het nog persoonlijker, want je herkent jezelf in de poster.”

“Ik ben ontzettend blij dat ik dit product kan aanbieden. Ik hoop dat het veel vrouwen mag bemoedigen. Dat ze hun poster elke dag mogen zien en weten: ik ben een dochter van de allerhoogste Koning! Ik mag er zijn, ik ben prachtig, ik ben het waard!”

Werkwijze
Bij een aanvraag vraagt Mirjam altijd om duidelijke foto’s van de persoon om wie het gaat. De kleur van de huid en haar, de haarstructuur (bijvoorbeeld krullen of stijlhaar) en de haarlengte moeten duidelijk zijn. Ook vraagt ze om voorkeuren van de kleuren van de bloemen en het shirt. Mirjam heeft standaard kleurpaletten waar de klant uit kan kiezen, maar ze mogen ook zelf wat aanleveren.

Op haar website verkoop Mirjam verder ook kaarten en posters die ze zelf geschilderd heeft met aquarel. Mirjam: “Ik was van plan om deze posters ook met de hand te schilderen, maar omdat het maatwerk is kost dat veel tijd. Ik kan ook digitaal tekenen, dus ik besloot dat te proberen. Dat ging veel sneller!”

Digitaal illustreren
Digitaal illustreren is volgens Mirjam vergelijkbaar met gewoon tekenen. “In Photoshop heb een grove standaard lijnenschets getekend, die pas ik aan. Dus voor elke klant start ik met een lijnen tekening, waar ik vervolgens laag voor laag alles teken en inkleur. Dat kostte bij de eerste paar tekeningen wat meer tijd, maar inmiddels weet ik precies welke Photoshop tools ik gebruik.”

Met haar werk hoopt Mirjam dat ze anderen mag inspireren en bemoedigen. “Inmiddels is mijn collectie steeds verder aan het uitbreiden en zal het ook wel blijven groeien. Ik heb nog zoveel ideeën in mijn hoofd! Mijn favoriete kaarten zijn de kaarten in de bemoedigingscollectie.”

Voor meer informatie, voorbeelden en bestellingen van de Koningsdochterposters en de andere posters en kaarten; zie www.mirdesignshop.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier