Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Schaatskoorts zorgt voor parkeerproblemen en ongelukken in Alblasserwaard

Algemeen 678 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Politie Lek en Merwede, de Veiligheidsregio en de gemeenten Alblasserdam en Molenlanden melden via Twitter dat het inmiddels te druk is in de Alblasserwaard. Te veel mensen willen schaatsen, wat voor parkeer- en veiligheidsproblemen zorgt.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid: “Kinderdijk is helemaal vol. Om acht uur zijn er al extra verkeersregelaars ingezet. De oproep luidt: kom daar niet meer naartoe.”

Tientallen slachtoffers
De woordvoerder maakt melding van ‘tientallen slachtoffers bij zowel het Beatrixziekenhuis als het Albert Schweitzer Ziekenhuis’. “Vooral botbreuken, ook hersenschuddingen.” Hij voegt eraan toe: “We begrijpen dat mensen graag willen schaatsen, dat kan niet zo vaak. Maar let ook een beetje op, want we doen het niet zo vaak meer en zijn ongetraind, dat zie je terug in de ziekenhuiscijfers.”

Beheersbaar
Burgemeester Theo Segers roept in een filmpje van Jacco van Giessen op Twitter de mensen op om niet meer naar Kinderdijk te komen. Hij waarschuwt: “Let op, het ijs is op sommige plekken slecht.” Hij noemt de drukte ‘zeker beheersbaar’ en verwacht morgen dezelfde schaatsdrukte als vandaag.

Huisartsenpost
Op Twitter meldt Veiligheidsregio ZHZ: “Heb je een ongeluk gehad op het ijs en wil je naar de huisartsenpost? Bel dan eerst even om een afspraak te maken. Dan kan beter worden vastgesteld welke hulp nodig is en hoef je niet onnodig lang te wachten.”

Afstand houden
De Veiligheidsregio drukt schaatsers via social media ook op het hart om afstand te houden en niet alleen te gaan schaatsen.

Te druk
De gemeenten Alblasserdam en Molenlanden melden: “Het is te druk! Om de verkeerscirculatie goed te houden, sluiten we op veel plekken af. Kom op de fiets of lopend en NIET met de auto. Daar is geen plek voor. Zorg dat de weg vrij blijft. Schaats dichtbij huis en wees voorzichtig (veel meldingen van valpartijen).”

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 20 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport 27 mrt, 10:32
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden