Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

OP steunt actie ‘Raden in Verzet’ voor meer geld voor taken van de gemeente

Algemeen 173 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) sluit zich aan bij de landelijke actie ‘Raden in Verzet’. Want er moet meer geld naar gemeenten zoals Papendrecht om alle taken goed te kunnen uitvoeren.

De actie ‘Raden in Verzet’ is begonnen in Zoetermeer en heeft als doel om gezamenlijk actie te voeren in de richting van het Rijk met als doel te bewerkstelligen dat het gemeentefonds zo snel mogelijk structureel toereikend wordt voor de gemeentelijke taken. Gecoördineerd door een Actiecomité Raden in Verzet bestaande uit drie Zoetermeerse raadsleden, hebben leden van de Zoetermeerse fracties contact gezocht met raadsleden uit heel Nederland op zoek naar draagvlak voor de actie.

Niet kapot bezuinigen
De fractie van OP in de Papendrechtse gemeenteraad maakt bekend dat ze zich hierbij aansluiten. “We zijn raadslid geworden omdat we het allerbeste willen voor onze gemeente en niet om de gemeente kapot te bezuinigen!”, aldus OP in een bericht op haar website.

Raden in Verzet wil met zoveel mogelijk gemeenten optrekken om een echte vuist richting kabinet en parlement te maken. Er zijn vooral tekorten op het gebied van de WMO en de jeugdzorg. In totaal zou het om ruim 2 miljard euro gaan voor alle gemeenten in Nederland.

Genoeg budget
Raden in Verzet wil niet alleen dat er direct geld bij komt in het gemeentefonds. Het moet vooral ook structureel zijn en voor nieuwe taken moet er steeds genoeg budget bijkomen en voldoende mogelijkheden om als gemeente te kunnen sturen. Want er gaan de komende jaren ook nog zaken spelen met betrekking tot onder meer de inburgeringswet, de omgevingswet en de energietransitie.

OP sluit zich daarom aan bij een motie die op 12 februari wordt ingediend tijdens de digitale vergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), om daarmee een signaal af te geven naar de landelijke overheid dat het zo niet langer kan. Tevens wordt in de motie aangekondigd dat de gemeenten geen nieuwe taken kunnen oppakken wanneer er geen extra geld wordt overgemaakt naar de bankrekening van de gemeenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden