• Kanoën op de Giessen.
• Kanoën op de Giessen. Foto: IJsclub Sint Moritz

Molenlanden: openbare toiletten voor toeristen

Algemeen 252 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeente Molenlanden gaat zich inspannen voor voldoende openbare toiletten voor dagjesmensen en toeristen. Vóór de start van het toeristische seizoen 2022 moet dit gerealiseerd zijn.

De gemeenteraad besprak dinsdagavond de Toeristische Agenda Molenlanden en diende op dit punt een raadsbrede motie in. Molenlanden is namelijk een witte vlek op het gebied van openbare en/of opengestelde toiletten. 

‘Toiletten horen bij een gastvrije gemeente’, vindt de raad. Nog dit voorjaar zal een inventarisatie plaatsvinden, de uitrol is beoogd voor het voorjaar van 2022. De openbare toiletten zullen onder meer zichtbaar worden in de app Hoge Nood.

Het college omarmde de motie. “We gaan er mee aan de slag”, beloofde wethouder Arco Bikker.

Toeristische inspiratiesessies
Er was nog een motie die raadsbreed werd aangenomen. Molenlanden gaat vanaf dit jaar actief toeristische inspiratiesessies aanbieden voor inwoners, verenigingen en Molenlandse toeristische ondernemers. De gemeenteraad ziet dit ‘als een unieke kans om de toeristische ontwikkeling mede vorm te geven nu er in Molenlanden nog niet zoveel toerisme is’.

Zondagsrust
De zondagsrust wordt niet expliciet opgenomen in de Toeristische Agenda Molenlanden. Dat leidde tot een stevig debat tussen onder meer Wietse Blok (SGP) en Jan Arie Koorevaar (CDA). “Wij zullen keer op keer aandacht blijven vragen voor de zondagsrust”, benadrukte Blok. Koorevaar: “De zondag is een kwaliteitsdag, ook voor ons. Die vullen we allemaal net wat anders in.”

Volgens wethouder Bikker wordt er wel degelijk rekening gehouden met de zondagsrust. “Ook het college vindt het karakter van ons gebied belangrijk.”

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden