Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd

Geen enquête naar morsen afval HVC in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er komt geen enquête naar het morsen van afval door afvalinzamelaar HVC in Alblasserdam. Wethouder Peter Verheij en de gemeenteraad gingen niet mee in een verzoek hiernaar van inwoner Kees Boodt. 


Hij had via een ingezonden brief hiervoor gepleit en sprak daarnaast dinsdag in tijdens de raadsvergadering. “Er zijn heel veel mensen die hier last van hebben”, zo benadrukte hij. “Maar van HVC hoor ik alleen: u bent die enige die klaagt.”

In eerste instantie kreeg hij steun van D66 en de PvdA. Maar de tegenwerpingen van wethouder Peter Verheij overtuigden ook deze twee partijen dat een enquête niet nodig is. Verheij: “Dat HVC na het ophalen van het afval rommel achterlaat komt maar zeer sporadisch voor.” 

“Bij een melding treedt HVC daarnaast meteen corrigerend op. Wij zien het morsen niet of nauwelijks, dus is zo’n onderzoek niet nodig.”

Oproep
Van de SGP kwam de suggestie om op de gemeentepagina’s in Klaroen.nl een oproep te doen. Daar ging de wethouder wel in mee. “We zullen daar extra aandacht besteden aan de meldlijn Fixi waar deze en andere meldingen over de openbare ruimte gedaan kunnen worden.”

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier