Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Geen enquête naar morsen afval HVC in Alblasserdam

Algemeen 196 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Er komt geen enquête naar het morsen van afval door afvalinzamelaar HVC in Alblasserdam. Wethouder Peter Verheij en de gemeenteraad gingen niet mee in een verzoek hiernaar van inwoner Kees Boodt. 

Hij had via een ingezonden brief hiervoor gepleit en sprak daarnaast dinsdag in tijdens de raadsvergadering. “Er zijn heel veel mensen die hier last van hebben”, zo benadrukte hij. “Maar van HVC hoor ik alleen: u bent die enige die klaagt.”

In eerste instantie kreeg hij steun van D66 en de PvdA. Maar de tegenwerpingen van wethouder Peter Verheij overtuigden ook deze twee partijen dat een enquête niet nodig is. Verheij: “Dat HVC na het ophalen van het afval rommel achterlaat komt maar zeer sporadisch voor.” 

“Bij een melding treedt HVC daarnaast meteen corrigerend op. Wij zien het morsen niet of nauwelijks, dus is zo’n onderzoek niet nodig.”

Oproep
Van de SGP kwam de suggestie om op de gemeentepagina’s in Klaroen.nl een oproep te doen. Daar ging de wethouder wel in mee. “We zullen daar extra aandacht besteden aan de meldlijn Fixi waar deze en andere meldingen over de openbare ruimte gedaan kunnen worden.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden