Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Gemeente Molenlanden onderzoekt toekomst De Beemd in Oud-Alblas

Algemeen 248 keer gelezen

OUD-ALBLAS • De gemeente Molenlanden is in overleg gegaan met stichting MFA Oud-Alblas en de beheerders om te bekijken op welke wijze en onder welke condities het beheer van dorpshuis De Beemd kan worden voortgezet.

Dat meldt de gemeente Molenlanden in een reactie op vragen die vorige week gesteld waren door de fracties van Progressief Molenlanden en de ChristenUnie.

Op maandag 18 januari ontvingen de gebruikers van De Beemd de mededeling van de beheerders dat zij er per 31 maart 2021 mee stoppen. Zij geven aan dat de financiële consequenties van corona hen de das om gedaan heeft. 

Vervolgens gaf ook het bestuur van de Beemd aan de gebruikers te kennen dat zij per 1 april 2021 hun taken over willen dragen aan een nieuw bestuur. Zij legden in hun mededeling ook een verband met het stoppen van de beheerders. Er zijn nog geen kandidaten voor een nieuw bestuur, waardoor sluiting van het gloednieuwe dorpshuis dreigde.

De gemeente Molenlanden was niet vooraf op de hoogte gebracht van deze mededelingen en stelt alles in het werk om het dorpshuis open te houden. Er zijn inmiddels gesprekken gevoerd, maar er zijn nog geen conclusies getrokken. 

“Het college is zich overigens zeer bewust van haar verantwoordelijkheid in deze kwestie”, reageert het gemeentebestuur op de bezorgde vragen van Progressief Molenlanden en de ChristenUnie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden