• Julie Caluwé heeft gescoord.

PKC na slappe start eenvoudig langs Koog Zaandijk

Sport 244 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdag na een slordig begin eenvoudig gewonnen van Koog Zaandijk/Thermo4U. Het werd 16-23 voor de Papendrechtse korfballers.

Bij PKC begon Julie Caluwé op de plek van Brett Zuijdwegt, verder was de basis van de Papendrechters ongewijzigd ten opzichte van vorige week. Wel kwam eerder deze week het nieuws dat PKC zich versterkt met Romy de Rijke van het Zeeuwse Fortis.

Koog Zaandijk (KZ) oogde gretig aan het begin van de wedstrijd, tegenover een slap PKC, met een 4-1 na 5 minuten als logisch gevolg. Na een time-out van Scholtmeijer en Tromp kwam de Papendrechtse trein op stoom en kwam PKC snel langszij. Bij de Koogers viel de scherpte volledig weg en zij zagen de bezoekers via 5-5 naar een 5-9 voorsprong uitlopen. Door de voorsprong gesteund wisten de bezoekers de druk verdedigend ook steeds verder op te voeren, de aangeef kwam verder van de korf en de kansen verder van de buitenkant. Dit alles resulteerde in nog maar drie goals voor KZ in het laatste kwartier voor rust. PKC scoorde over vele schijven (alle spelers scoorden in de eerste helft) en bepaalde de ruststand op 8-15.

De tweede helft bracht nog maar weinig vuurwerk. PKC schakelde weer een tandje terug, terwijl KZ met iets meer energie en geloof speelde. Het resulteerde nog in een tussenstand van 15-19, maar dichterbij liet PKC haar tegenstander niet komen. De fade-away van Stef Meijns was nog een lichtpuntje in het tweede bedrijf, 16-23 was uiteindelijk de eindstand.