Hoofdmacht PKC mag weer korfballen: ‘We voelen ons bevoorrecht!’
Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Richard Kunst in actie tijdens de wedstrijd tegen Blauw Wit.</p>

• Richard Kunst in actie tijdens de wedstrijd tegen Blauw Wit.

(Foto: Fleur Hoogendoorn)

Hoofdmacht PKC mag weer korfballen: ‘We voelen ons bevoorrecht!’

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven en het sporten is aan banden gelegd, maar bij korfbalvereniging PKC/Vertom mocht het eerste team vorige week beginnen aan de uitgestelde zaalkorfbalcompetitie.


“We zijn heel trots en blij dat dit mogelijk is geworden”, vertelt voorzitter Niels Mooij van de Papendrechtse korfbalverening. “En natuurlijk sluiten we onze ogen niet voor de bedenkingen die er kunnen zijn, maar het KNKV heeft heel goede en stevige protocollen opgesteld en daar goed over gecommuniceerd. Ik ben ervan overtuigd dat we veilig te werk gaan. De spelers en andere betrokkenen bij de teams worden tweemaal per week getest en in de hal mag maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn.”

Uitzonderingspositie
“Ik ben blij dat we weer competitie mogen spelen”, vult speler Richard Kunst aan. Als korfballer van het nationale team had hij al een uitzonderingspositie. Gedurende de lockdown was hij welkom op Papendal om daar samen met andere sporters van nationale teams te trainen en de conditie op peil te houden.

“Vorige week zaterdag hebben we met PKC een lekkere eerste wedstrijd gehad, waarbij we goed gespeeld hebben en verdiend gewonnen hebben. Het voelde als een gewone wedstrijd, met alle spanning die daarbij hoort. Maar zonder publiek was het natuurlijk wel heel anders. Normaal gesproken zoek je na het scoren van een goal het contact met het publiek, maar dat was nu niet mogelijk. Ik moet wel zeggen dat ik onze PKC-hal nog steeds heel sfeervol vind. De supporters hadden spandoeken opgehangen, waardoor het er niet leeg uitzag.”

Overige teams
Ook voorzitter Niels Mooij heeft de supporters gemist tijdens de eerste thuiswedstrijd aan de Andoornlaan. “Ik zou dolgraag het publiek er weer bij hebben, maar nog belangrijker vind ik het dat de overige teams van onze vereniging weer mogen gaan spelen. Daarmee zou ik nog blijer zijn dan een volle hal.”

Voor de supporters is er een goed alternatief in de vorm van een livestream en samenvattingen van de wedstrijden die verzorgd worden door de nationale korfbalbond. “Wij hadden tijdens onze eerste thuiswedstrijd 8500 unieke bezoekers. Tijdens alle wedstrijden van onze poule samen kwamen we op bijna 38.000 kijkers. We zijn blij dat we de korfbalfans op deze wijze hebben kunnen laten genieten van het spel.”

Ervoor gaan
Het spel van PKC/Vertom heeft er in ieder geval niet onder geleden. De ploeg kwam goed voor de dag in de eerste wedstrijd zonder publiek en lijkt op weg naar een hoge klassering in de poule, met het winnen van de landelijke zaalkorfbalfinale op 17 april als hoogste doel. “De sfeer in de groep is goed, iedereen wil ervoor gaan”, reageert Richard Kunst.

Toch mist hij wel de gebruikelijke gang van zaken, met alle gewoontes die daarbij horen. “Normaal gesproken geef je elkaar een hand of een high five. Dat is nu allemaal wat minder. Zaterdag gaven we elkaar tijdens de wedstrijd een paar keer een boks. Daar hebben we later over gesproken en dat proberen we in de volgende wedstrijden wat minder te doen. Fysiek contact kun je niet ontwijken tijdens een wedstrijd, maar voor de beeldvorming naar buiten toe is het belangrijk om dat niet teveel op te zoeken.”

Entourage
“De hele entourage is natuurlijk wat minder, maar we zijn blij dat we weer mogen spelen”, vervolgt Richard. “We voelen ons bevoorrecht dat we toestemming hebben gekregen en volgen daarbij alle regels van het RIVM. Ook in ons dagelijks leven zijn we heel voorzichtig, misschien nog wel voorzichtiger dan anders.”

“Natuurlijk voelt het dubbel”, vertelt voorzitter Niels Mooij tot besluit. “Honderden leden van onze vereniging mogen alleen in tweetallen trainen, terwijl het eerste weer vol aan de bak mag. Toch is dat geen reden om het niet te doen. Sterker, deze ervaringen kunnen ons helpen als straks andere teams ook weer mogen korfballen. We hopen veel mensen te laten genieten van prachtige wedstrijden!”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier