Gezellige activiteiten in Papendrechtse verzorgingshuizen dankzij Erik en Ellen Veth
Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• Genieten van een high tea.</p>

• Genieten van een high tea.

(Foto: Aangeleverd)

Gezellige activiteiten in Papendrechtse verzorgingshuizen dankzij Erik en Ellen Veth

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Dankzij de jaarlijkse bijdrage van Erik en Ellen Veth uit Papendrecht hebben de drie verzorgings- en verpleeghuizen in Papendrecht een aantal extra activiteiten kunnen organiseren voor de bewoners. Dit gebeurde tijdens de moeilijke dagen rondom Kerst en de jaarwisseling.


In De Wieken, Waalburght en De Markt waren de mogelijkheden vanwege de coronamaatregelen helaas beperkt, maar toch waren er diverse gezellige activiteiten die door konden gaan. Op sommige afdelingen en locaties konden de mensen worden opgevrolijkt door de Dickens orgelman die met een klein draaiorgeltje langs kon komen in de huiskamers of langs de deur.

Op de locatie De Markt was er een speciaal ontbijt voor alle inwoners. Locaties de Wieken en Waalburght konden genieten van een heerlijk uitgebreid High-Tea en kregen andere ouderen een mooi borrelpakket.

“De bewoners vinden het heel leuk en we krijgen altijd heel veel positieve en soms zelfs emotionele reacties”, vertelt Alyda den Hollander van Rivas. “Bij optredens van Willeke Albert en Wieteke van Dort, die we eerder hebben gehad, was het mooi om te zien dat hele zaal opleefde, inclusief de bewoners waarvan je je dat niet meer zou verwachten.”

De gedachte van Erik en Ellen Veth achter deze jaarlijkse actie: “De ouderen zijn een generatie die op jonge leeftijd al moesten werken, turbulente tijden hebben meegemaakt en vooral maar moesten doorgaan. Het is ook een generatie die niet gauw om hulp vraagt en niet meer de leeftijd en mogelijkheden heeft om iets nieuws op te bouwen. Nu zij ouder zijn, verdienen zij de steun van de maatschappij. Hulpbehoevend zijn is op zichzelf al een moeilijk proces, ook voor de naasten.”

“Voor het personeel zijn de extra activiteiten ook een feestelijk moment. Zij zijn dan ook altijd erg gemotiveerd om mee te werken en ook cateraar Pascal Verweij helpt altijd super goed”, vertelt Alyda den Hollander van Rivas tot besluit.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier