Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Verbouwing oude bibliotheek Alblasserdam gaat 825.000 euro kosten

Algemeen 552 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De verbouwing van de oude bibliotheek in Alblasserdam om de nieuwe gebruikers er onderdak te bieden gaat 825.000 euro kosten. Het Alblasserdamse college stelt de raad voor om dit bedrag hiervoor beschikbaar te stellen.

In het gebouw, met als naam de Oude Bibliotheek, komen als huurders zorgorganisatie Caryn, MEE/Vivenz, Stichting Welzijn Alblasserdam en Stichting Jeugdteams ZHZ. Zij konden hun wensen voor de invulling van hun nieuwe onderkomen aangeven. 

Op tafel kwamen onder meer een centrale receptie, een centrale intake van nieuwe aanmeldingen (op basis van deze intake wordt beoordeeld welktraject voor de cliënt het beste is en welke organisaties daarin een rol spelen) en een indeling die gebaseerd is op gebruik en niet per organisatie.

Verbouwingskosten
Een architect maakte op basis hiervan twee concepten, die inmiddels is toegespitst tot een eindconcept. Aan de hand daarvan zijn de verbouwingskosten berekend. Naast de al genoemde 825.000 euro had de Alblasserdamse raad al een voorbereidingskrediet van 150.000 euro beschikbaar gesteld.

Eén van de uitgangspunten van het samenbrengen van deze organisaties in het sociaal domein is het terugdringen van de kosten. ‘De 1-loketfunctie voor centrale toegang in de Oude Bibliotheek het fundament is’, zo stellen burgemeester en wethouders in het voorstel aan de gemeenteraad.

Nog niet aanbesteed
Overigens zijn de werkzaamheden ondanks het feit dat er bij het groene licht van de raad al een budget is nog niet aanbesteed. Mochten de verbouwingskosten hoger uitvallen dan gepland, dan heeft het gemeentebestuur nog een ‘achterdeurtje’.

Het bestuur van de stichting Huisvesting Openbare Bibliotheek wil de stichting opheffen. Het saldo van 85.000 euro komt dan beschikbaar voor de gemeente. Daarnaast zijn er omliggende gronden bij de Oude Bibliotheek. ‘Bij eventuele verkoop wordt de opbrengst hiervan toegevoegd aan het verbouwkrediet.’ Deze twee posten wil het college inzetten als ‘beheersingsmaatregelen’ als de kosten hoger zijn dan verwacht.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden