10-jarig jubileum voor KDC Maasplein uit Alblasserdam
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Het kinderdagcentrum Maasplein in Alblasserdam bestaat 10 jaar.
Het kinderdagcentrum Maasplein in Alblasserdam bestaat 10 jaar. (Foto: AANGELEVERD)

10-jarig jubileum voor KDC Maasplein uit Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Kinderdagcentrum Maasplein aan de Maasstraat 30 uit Alblasserdam viert 10-jarig jubileum. Op het KDC worden kinderen met een beperking opgevangen. In de afgelopen tien jaar verbleven er in totaal zo’n zestig kinderen op het kinderdagcentrum.


Na de kerstvakantie in januari 2011 opende het Kinderdagcentrum Maasplein haar deuren. In de eerste weken verbleef er slechts één kindje, maar al snel stroomde het KDC vol. Met in totaal ongeveer zestig kinderen. In de tien jaar tijd is er veel gebeurd binnen het kinderdagcentrum. Daar staan de medewerkers, cliënten en verwanten graag even bij stil. 

De snoezelruimte die het KDC sinds een jaar tot haar beschikking heeft, is toch wel een van de hoogtepunten, vertelt Esther, werkbegeleider op het KDC. “Dit is echt een hele fijne ruimte waar we enorm blij mee zijn. De kinderen kunnen hier heerlijk tot rust komen.”

Ondanks dat er geen groot feest mag worden gevierd, zullen ze samen met de kinderen die het KDC bezoeken stilstaan bij het jubileum. “We maken er een klein feestje van. Alle kinderen die in het verleden het kinderdagcentrum hebben bezocht ontvangen een kleine attentie in de brievenbus”, vertelt Els, werkbegeleider op het KDC.

Kinderdagcentrum Maasplein is voor de opvang van kinderen tussen de nul en vijf jaar oud. Els: “We kijken altijd naar wat passend is voor het kind. We vinden maatwerk erg belangrijk! Ons kinderdagcentrum biedt een veilige, gestructureerde omgeving waarin we werken aan de ontwikkelingsstimulering van vaardigheden.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier