Het kinderdagcentrum Maasplein in Alblasserdam bestaat 10 jaar.
Het kinderdagcentrum Maasplein in Alblasserdam bestaat 10 jaar. Foto: AANGELEVERD

10-jarig jubileum voor KDC Maasplein uit Alblasserdam

Algemeen 444 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Kinderdagcentrum Maasplein aan de Maasstraat 30 uit Alblasserdam viert 10-jarig jubileum. Op het KDC worden kinderen met een beperking opgevangen. In de afgelopen tien jaar verbleven er in totaal zo’n zestig kinderen op het kinderdagcentrum.

Na de kerstvakantie in januari 2011 opende het Kinderdagcentrum Maasplein haar deuren. In de eerste weken verbleef er slechts één kindje, maar al snel stroomde het KDC vol. Met in totaal ongeveer zestig kinderen. In de tien jaar tijd is er veel gebeurd binnen het kinderdagcentrum. Daar staan de medewerkers, cliënten en verwanten graag even bij stil. 

De snoezelruimte die het KDC sinds een jaar tot haar beschikking heeft, is toch wel een van de hoogtepunten, vertelt Esther, werkbegeleider op het KDC. “Dit is echt een hele fijne ruimte waar we enorm blij mee zijn. De kinderen kunnen hier heerlijk tot rust komen.”

Ondanks dat er geen groot feest mag worden gevierd, zullen ze samen met de kinderen die het KDC bezoeken stilstaan bij het jubileum. “We maken er een klein feestje van. Alle kinderen die in het verleden het kinderdagcentrum hebben bezocht ontvangen een kleine attentie in de brievenbus”, vertelt Els, werkbegeleider op het KDC.

Kinderdagcentrum Maasplein is voor de opvang van kinderen tussen de nul en vijf jaar oud. Els: “We kijken altijd naar wat passend is voor het kind. We vinden maatwerk erg belangrijk! Ons kinderdagcentrum biedt een veilige, gestructureerde omgeving waarin we werken aan de ontwikkelingsstimulering van vaardigheden.

Personeel van het KDC op een flyer voor het 10-jarige jubileum.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden