Gemeente Papendrecht gaat Sportakkoord uitwerken
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: nl.123rf.com

Gemeente Papendrecht gaat Sportakkoord uitwerken

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Papendrechts Sportakkoord is goedgekeurd en gaat nu uitgewerkt worden in de praktijk.


Uitgangspunt van het Sportakkoord is dat ‘Alle inwoners van Papendrecht een leven lang kunnen sporten en bewegen, als onderdeel van een bredere gezonde levensstijl’.

In Papendrecht gaat een kopgroep de komende maanden aan de slag, om de vier ambities uit het Sportakkoord verder uit te werken. De ambities zijn:
1. Sport voor echt iedereen, we werken toe naar een inclusief Papendrecht waar iedereen meedoet.
2. We creëren een gezond sport- en beweegklimaat, waarin sport- en bewegen een middel is om een gezonde leefstijl te bevorderen.
3. Onze jeugd is motorisch vaardig en maakt kennis met verschillende sporten.
4. Samenwerking en verbinding versterkt en vergroot maatschappelijke impact.

In de kopgroep zitten vertegenwoordigers van atletiekvereniging Passaat, Fit-Kidz, GGD, openbare basisschool De Wielen, gymnastiekvereniging Olympia, PKC, Tandem Support, TOP, voetbalvereniging Drechtstreek, Wasko en ook de bekende Papendrechtse sporter Roy Hoornweg.

Wethouder Pieter Paans van onder meer sportzaken: “Bijna 30 partijen doen mee aan het Sportakkoord Papendrecht. Daar ben ik ongelooflijk trots op. We betrekken hierbij ook graag alle inwoners van Papendrecht. De uitvoering van het Sportakkoord is namelijk ook een teamprestatie.”

Vraag aan de inwoners
Beleidsontwikkelaar Sport, Heidy van Dam roept iedereen op om suggesties aan te leveren: “We doen dit voor de Papendrechters. Sport is van ons allemaal en daarom horen wij graag van onze inwoners: ‘Waarmee hebben we gescoord?’, ‘Welke kansen hebben we gemist?’ en ‘Hoe ziet sport en bewegen er in de toekomst uit in Papendrecht?’ Met de input van onze inwoners helpen zij ons mee om Papendrecht nog beter in beweging te krijgen.”

Suggesties kunnen gemaild worden naar sport@papendrecht.nl. Voor meer informatie over het Sportakkoord en/of deelnemen, kan contact opgenomen worden met Heidy van Dam via telefoonnummer 078-7706294 of kijk op www.papendrecht.nl/sportengezondheid.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier