Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Gemeente Papendrecht gaat Sportakkoord uitwerken

Algemeen 203 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Papendrechts Sportakkoord is goedgekeurd en gaat nu uitgewerkt worden in de praktijk.

Uitgangspunt van het Sportakkoord is dat ‘Alle inwoners van Papendrecht een leven lang kunnen sporten en bewegen, als onderdeel van een bredere gezonde levensstijl’.

In Papendrecht gaat een kopgroep de komende maanden aan de slag, om de vier ambities uit het Sportakkoord verder uit te werken. De ambities zijn:
1. Sport voor echt iedereen, we werken toe naar een inclusief Papendrecht waar iedereen meedoet.
2. We creëren een gezond sport- en beweegklimaat, waarin sport- en bewegen een middel is om een gezonde leefstijl te bevorderen.
3. Onze jeugd is motorisch vaardig en maakt kennis met verschillende sporten.
4. Samenwerking en verbinding versterkt en vergroot maatschappelijke impact.

In de kopgroep zitten vertegenwoordigers van atletiekvereniging Passaat, Fit-Kidz, GGD, openbare basisschool De Wielen, gymnastiekvereniging Olympia, PKC, Tandem Support, TOP, voetbalvereniging Drechtstreek, Wasko en ook de bekende Papendrechtse sporter Roy Hoornweg.

Wethouder Pieter Paans van onder meer sportzaken: “Bijna 30 partijen doen mee aan het Sportakkoord Papendrecht. Daar ben ik ongelooflijk trots op. We betrekken hierbij ook graag alle inwoners van Papendrecht. De uitvoering van het Sportakkoord is namelijk ook een teamprestatie.”

Vraag aan de inwoners
Beleidsontwikkelaar Sport, Heidy van Dam roept iedereen op om suggesties aan te leveren: “We doen dit voor de Papendrechters. Sport is van ons allemaal en daarom horen wij graag van onze inwoners: ‘Waarmee hebben we gescoord?’, ‘Welke kansen hebben we gemist?’ en ‘Hoe ziet sport en bewegen er in de toekomst uit in Papendrecht?’ Met de input van onze inwoners helpen zij ons mee om Papendrecht nog beter in beweging te krijgen.”

Suggesties kunnen gemaild worden naar sport@papendrecht.nl. Voor meer informatie over het Sportakkoord en/of deelnemen, kan contact opgenomen worden met Heidy van Dam via telefoonnummer 078-7706294 of kijk op www.papendrecht.nl/sportengezondheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden