Boskalis verkrijgt omvangrijk deelproject in Antwerpen
Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>Boskalis is van oorsprong een Papendrechts bedrijf en is een van de grootste baggermaatschappijen.</p>

Boskalis is van oorsprong een Papendrechts bedrijf en is een van de grootste baggermaatschappijen.

(Foto: Boskalis)

Boskalis verkrijgt omvangrijk deelproject in Antwerpen

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het van oorsprong Papendrechtse bedrijf Boskalis krijgt een nieuw deelproject toegekend in de Antwerpse Oosterweelverbinding. Het doel van de deelprojecten is om de Antwerpse Ringweg sluitend en volledig rond te maken. 


Het omvangrijke deelproject van de Oosterweelverbinding in Antwerpen aan het Rinkoniên consortium bestaande uit Boskalis, Mobilis, CIT Blaton, Artes Group en Stadsbader is toegekend. Opdrachtgever Lantis is als Vlaamse publieke entiteit verantwoordelijk voor de realisatie van complexe mobiliteitsprojecten in de Antwerpse regio. Het Oosterweelverbinding-project bestaat uit meerdere deelprojecten. 

Het aan Rinkoniên gegunde deelproject omvat twee onderdelen, zijnde de aanleg van het Oosterweelknooppunt en het vervangen van de Royerssluis. Met het contract is een totale aanneemsom van meer dan EUR 500 miljoen gemoeid, waarvan het aandeel Boskalis circa 20% bedraagt.

Het oosterweelknooppunt

Om de Scheldetunnel van de Linkeroever te verbinden met de Kanaaltunnel en oostelijke Ring moet het Oosterweelknooppunt worden aangelegd. Het knooppunt wordt over een afstand van 1.700 meter verzonken in het landschap aangelegd en kent 8 rijbanen met op- en afritten naar de haven en het noorden van de stad Antwerpen. Het consortium zal samen met Lantis toewerken naar een definitief ontwerp, waarna de bouwfase aanvangt. Naar verwachting zullen de werkzaamheden van het consortium in 2030 worden opgeleverd.

De Royerssluis

Als onderdeel van de Oosterweelverbinding dient de oude binnenvaartsluis uit 1907 te worden vervangen. De huidige sluis wordt vervangen door een nieuwe sluis. De sluis is door Lantis toevertrouwd, maar wordt uiteindelijk uitgevoerd in opdracht van het Havenbedrijf Antwerpen. Het consortium zal de huidige sluis slopen en de vergrote sluiskolk aanleggen. Medio 2021 zullen de eerste werkzaamheden van het consortium starten. Naar verwachting zal de sluis eind 2026 worden opgeleverd.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier