De nieuwe sticker bij waterbushalte Noordhoek in Papendrecht
De nieuwe sticker bij waterbushalte Noordhoek in Papendrecht Foto: AANGELEVERD

Waterbushalte Westeind wordt Noordhoek

Algemeen 258 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse waterbushalte Westeind heeft een nieuwe naam gekregen. De halte heet voortaan Noordhoek. Door een oplettende inwoner kwam de gemeente erachter dat de naam van de halte niet gelijk is aan de naam van de dijk en dus niet juist is vernoemd. Daarom deed de gemeente een aanpassing aan de naam van de waterbushalte.

De oplettende inwoner ging naar de gemeente met de kennis dat de locatie van de halte niet aan het Westeind is gelegen, maar dat de locatie aldaar Noordhoek heet. De gemeente is naar aanleiding van deze melding in overleg gegaan met de provincie en Arriva, de exploitant van de waterbus.

Hoewel de naam al jaren bestaat en niet meer te achterhalen is waardoor en door wie de halte als ‘Westeind’ is bestempeld, zijn alle partijen het erover eens dat het zuiverder is om de naam aan te passen. Daarom heet de halte voortaan Noordhoek.

Er is een nieuwe sticker op het bordje bevestigd door de gemeente. Arriva zorgt ervoor dat binnen nu en twee weken ook de naam is aangepast op bijvoorbeeld het dienstregelingenbord, websites en in de apps.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden