Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een van de vele vernielde autoruiten in Alblasserdam.
• Een van de vele vernielde autoruiten in Alblasserdam. (Foto: Alblasserdamsnieuws.nl)

Mysterie van vernielde autoruiten in Alblasserdam opgelost; dader biecht alles op

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het mysterie rondom de talloze vernielingen van de kleine autoruiten in Alblasserdam is opgelost. “Een man uit Alblasserdam heeft zichzelf bij het politiebureau gemeld”, vertelt politiewoordvoerder Jesse Brobbel.


In de afgelopen vier maanden werden, met name in en rondom De Vang, de Krabbescheer, het Kamgras en de Vossestaart, vernielingen aan auto’s gepleegd. Het gaat waarschijnlijk om ruim veertig vernielingen, waarbij vooral de kleine autoruitjes bij de spiegel het moesten ontgelden. Ook werden enkele voertuigen bekrast. Buurtbewoners en de politie zetten in de afgelopen tijd alles op alles om een dader op te sporen. De politie deelde onlangs nog flyers uit, waarin gevraagd werd om extra alert te zijn en 112 te bellen bij een verdachte situatie.

Herkend op videobeelden
De Alblasserdammer ging, nadat hij via videobeelden door mensen was gezien, uiteindelijk zelf naar de politie. Daar bekende hij alles. Ook alle vernielingen waar niemand hem had gezien en waar geen beelden van zijn.

Politiewoordvoerder Brobbel: “De verdachte is inmiddels uitgebreid gehoord en verhoord. De zaak wordt vanaf nu overdragen aan het Openbaar Ministerie. Alle aangevers worden na de jaarwisseling 2020/2021 door de politie geïnformeerd of ook hun aangifte te koppelen is aan de verdachte.” Over het motief kan de politie nog niets vertellen en ook kan de politie nog niet vertellen hoeveel zaken er aan de verdachte te koppelen zullen zijn. “Dat gaat de rechter uiteindelijk beoordelen.”

Enorme spijt
De man die de vernielingen heeft gepleegd, krijgt inmiddels psychische hulp. Hij laat aan Alblasserdamsnieuws.nl weten veel spijt te hebben van wat hij heeft gedaan. De Damdorper vertelt: “Ik heb hier enorme spijt van. Ik weet zelf ook echt niet wat er in mijn hoofd is omgegaan. Met een noodhamer sloeg ik elke keer de ruitjes stuk. Bij die kleine ruitjes viel het niet zo op en het maakte ook geen geluid.”

“Aanleiding voor de vernielingen was een opeenstapeling van psychische problemen die dit jaar zijn ontstaan. Ik wilde het niet doen, maar deed het elke keer toch weer. Het was eigenlijk een roep om gehoord en geholpen te worden. Daarmee praat ik het niet goed, maar dat is dus de achterliggende gedachte geweest.”

Schade vergoeden
De dader heeft bij de politie alles bekend en verteld. Hij hoopt dat dat een begin zal zijn om weer schoon schip te maken. “Zelf ben ik nu via een crisisteam een hulpverleningstraject ingegaan en ik hoop dat dit nooit meer voor gaat komen. Ik ben bereid alle schade die door mij is ontstaan, te vergoeden”, aldus de man.

Meeleven
Burgemeester Jaap Paans laat weten mee te leven met de getroffenen. “Het is een goede zaak dat de vernielingen in deze wijk, mogelijk zelfs tientallen, nu zijn opgehelderd. We leven mee met alle getroffenen en hopen dat de rust nu definitief teruggekeerd is. Let ondertussen een beetje op elkaar en op elkaars spullen,” luidt het advies van Paans.

Bron: Alblasserdamsnieuws.nl

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier