Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Aangeleverd
met video

Muzikaal monument Excelsior Papendrecht voor coronaslachtoffers

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het orkest van Excelsior uit Papendrecht heeft een muzikaal eerbetoon online gezet voor de coronaslachtoffers.


Excelsior Papendrecht heeft dit jaar al vaker laten zien dat zij ook tijdens de corona-crisis niet stil zitten. In mei kwamen ze met een unieke clip waarin alle orkestleden samen met singer-songwriter Francesco Daniel het nummer ‘Iedereen is van de wereld’ vanuit huis speelden.

In juli waren zij een van de eerste en weinige orkesten die kort na de heropening van de theaters weer live te zien en te horen waren op het podium, uiteraard volledig conform de coronamaatregelen. De bedoeling was om in oktober opnieuw met een concert te komen in samenwerking met ensembles van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, maar dit kon niet doorgaan door de aangescherpte coronamaatregelen.

Dit heeft het orkest echter niet tegengehouden om toch opnieuw met een clip te komen. Aan de hand van een live opname van het concert van 11 juli wordt samen met beelden uit het nieuws in chronologische volgorde het verhaal van de corona crisis vertelt. In deze hartverscheurende clip wordt op bijzonder treffende wijze getoond hoe corona zich over de wereld verspreidde en ook ons land al bijna een jaar lang in haar greep houdt. Samen met de hartverscheurende muziek, op magistrale wijze uitgevoerd door het Orkest van Excelsior onder leiding van maestro Ruud Welle, vormt dit samen een indrukwekkend eerbetoon aan iedereen die getroffen is door deze crisis. Een muzikaal monument voor corona slachtoffers.

Het nummer heet toepasselijkerwijs ‘To My Country’. Deze gedragen hymne komt uit het tweede gedeelte van de derde symfonie van de Nederlandse componist Bernard Zweers (1854 - 1924) getiteld ‘Aan mijn vaderland’. Veruit de bekendste symfonie gecomponeerd door Zweers. De clip is te bekijken via de website van Excelsior (www.excelsiorpapendrecht.nl) en op hun Youtube kanaal. De clip is hieronder te zien.


Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier