Foto: Aangeleverd

NLdoet laat in Papendrecht zien hoe leuk vrijwilligerswerk is

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Ieder jaar doet Papendrecht mee aan NLdoet. Dit initiatief van het Oranje Fonds is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt in 2021 plaats op 12 en 13 maart.


“Met NLdoet laten we iedereen op een laagdrempelige manier ervaren hoe leuk het is om je als vrijwilliger in te zetten, ook in Papendrecht”, melden de organisatoren van Sterk Papendrecht.

NLdoet klus
NLdoet biedt aaan stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen een kans om een grote klus te klaren, je organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Klussen kunnen aangemeld worden, met een oproep aan vrijwilligers om te helpen met bijvoorbeeld een schilderklus, groot onderhoud in de speeltuin of dierenverblijven op te knappen. Betrokken inwoners van Papendrecht maken op die manier kennis met organisaties. De ervaring leert dat NLdoet elk jaar weer nieuwe vaste vrijwilligers oplevert. Klussen aanmelden kan op www.nldoet.nl maar je als vrijwilliger aanmelden voor een klus kan nu ook al.

Financiële bijdrage aanvragen
Op www.nldoet.nl kunnen organisaties hun klus aanmelden en meteen een financiële bijdrage van maximaal 350 euro aanvragen. Hoe eerder hoe beter, want op is op. De deadline is 31 januari.

NLdoet en corona
Met de start van het vaccinatieprogramma kijken de organisatoren positief naar de doorgang van NLdoet in 2021. “We zullen ons nog steeds aan veiligheidsvoorschriften houden maar ook op anderhalve meter afstand zijn veel leuke en veilige activiteiten te bedenken. Denk aan klussen in de buitenlucht of vrijwilligers die videobellen met bewoners in het verzorgingshuis. Veiligheid en gezondheid gaat boven alles.” Op www.nldoet.nl staan tips en ideeën om veilig mee te kunnen doen voor zowel klusorganisaties als voor vrijwilligers.

Inmiddels hebben zich al meerdere enthousiaste organisaties zich aangemeld met een klus. Voor meer informatie of vragen, kan contact opgenomen worden met Janny Nijstad of Judith van Gulik via vrijwilligespunt@sterkpapendrecht.nl of 078-6154741.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5