Afbeelding

ChristenUnie Papendrecht wil adempauze voor gemeentelijke schulden

Algemeen 180 keer gelezen

PAPENDRECHT • De ChristenUnie in Papendrecht dient aanstaande donderdag 10 december in de raadsvergadering een motie in, waarin gevraagd wordt om, als mensen hun schuld bij de gemeente niet kunnen betalen, deze niet te verhogen, maar tijdelijk te bevriezen en schuldhulp aan te bieden.

Jaco van Erk van de ChristenUnie: “Door de coronacrisis komen steeds meer mensen in financiële problemen. Door corona heeft de overheid veel maatregelen genomen, waardoor hele sectoren veel last hebben gekregen van de crisis. Flexwerkers en ZZP’ers krijgen minder opdrachten. Ook de horeca is zwaar getroffen. We horen dat in Nederland één op de vijf huishoudens moeite heeft om rekeningen te betalen.”

“Het hebben van schulden kan ook leiden tot stress”, vervolgt Van Erk. “Stress die toeneemt omdat de uitgaven onder druk staan. Zeker in de decembermaand zal dat voelbaar zijn in de huishoudportemonnee. De overheid mag het dan niet zijn om mensen dieper in de schulden terecht te laten komen.”

De Nederlandse overheid heeft sinds afgelopen april al een adempauze ingelast bij verkeersboetes. Boetes die niet worden betaald, worden normaal gesproken steeds hoger. Dit is nu tijdelijk niet zo. Als de boete niet kan worden betaald, wordt deze een jaar lang niet verhoogd, maar wordt er schuldhulp aangeboden.

Jaco van Erk: “In navolging van deze regelgeving bij de landelijke overheid, kan de gemeentelijke overheid hierin óók onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een adempauze voor mensen met gemeentelijke schulden in combinatie met schuldhulpverlening”.

Volgens Jaco van Erk hoort deze uitwerking ook bij het ‘samen door de crisis’ komen. De ChristenUnie hoopt op brede steun in de gemeenteraad, wanneer die donderdagavond 10 december over het onderwerp vergadert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden