Leerling van CBS De Knotwilg uit Papendrecht tijdens het cultuurmenu.
Leerling van CBS De Knotwilg uit Papendrecht tijdens het cultuurmenu. Foto: Bert Bons

Cultuurmenu voor basisscholen in bibliotheek Papendrecht

Algemeen 241 keer gelezen

PAPENDRECHT • In bibliotheek Aanzet in Papendrecht volgen kinderen van de groepen 7 en 8 van Papendrechtse basisscholen het Cultuurmenu, dat is een creatief programma in het kader van ‘75 jaar Bevrijding’.

Met het Cultuurmenu wordt op creatieve wijze, met allerlei taalactiviteiten, nagedacht over de betekenis van oorlog en vrijheid.

Groep 8 van OBS De Knotwilg was maandag 7 december aan de beurt voor het Cultuurmenu. Zij zijn één van de 22 groepen die het creatieve taalprogramma volgen. “Je ziet veel diversiteit en elke groep pakt het weer anders op. Sommige kinderen zijn heel creatief en andere wat minder. Iedereen leert er wat van op zijn of haar eigen manier. Kinderen zeggen bijvoorbeeld over een rap-workshop: ‘Is dit ook taal?’ En dat is zo leuk aan het diverse programma wat we hebben opgesteld”, vertelt Ineke de Bruin, medewerkster van de bibliotheek.

Cultuurmenu
De bibliotheek organiseert het programma samen met cultuurcentrum ToBe uit Dordrecht en hiphop rapper Kay Slice uit Rotterdam. Het Cultuurmenu met de groepen 7 en 8 bestaat onder meer uit het schrijven van een rap, het maken van een linoleum-afdruk en een muurschildering.

Rapper
Rapper Kay Slice, soul/hiphop artiest, ging maandag met de kinderen van De Knotwilg aan de slag met het schrijven van een rap. Kay is goed in schrijven en is goed met de microfoon. “Ik probeer ervoor te zorgen dat de kinderen zich vrij voelen en durven schrijven wat ze willen. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen hier open over durven te zijn”, legt Kay uit.

De kinderen reageren enthousiast op het Cultuurmenu. De bibliotheek wil de gemaakte kunstwerken van de kinderen graag exposeren. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden in de voorjaarsvakantie van 2021.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden